Meny

Klokkene ringer for Saab

I følge di.se ligger det totalt krav mot Saab på omkring 84 millioner svenske kroner hos Kronofogden (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saab skylder ulike underleverandører mye penger. Nå skal de kreves inn.

I dag kan de to første regningene bli sendt til utleggsforretning, opplyste Hans Ryberg hos innkrevingsmyndigheten Kronofogden tirsdag til det svenske nyhetsbyrået TT. Den ene av disse gjelder et krav på 145.000 kroner fra Kongsberg Automotive i Norge.

Den andre kommer fra Infotiv, som har utviklet informasjonsmateriale fra Saab. Også her er det snakk om et relativt lite beløp på 224.000 kroner. Eventuelle midler på Saabs bankkonto kan fryses allerede i dag. Men Saabs problemer slutter ikke der.

Hos Kronofogden ligger det ifølge den svenske nettavisen Ttela.se omkring 100 krav som gjelder Saab. På mandag forfaller rundt 20 av disse, regninger på omkring 20 millioner, skriver avisen.

I følge di.se ligger det totalt krav på omkring 84 millioner svenske kroner hos Kronofogden. Mesteparten av dette er krav fra underleverandøren IAC.

Saab gjennomførte mandag en nyemisjon i selskapet på fire millioner aksjer, der kjøperne er investeringsfondet GEM. Nå er det også kjent at Saab dropper den store bilutstillingen i Frankfurt i midten av september. Selskapet vil konsentrere seg om å skaffe midler til å starte opp igjen produksjonen ved fabrikken i Trollhättan. Det betyr at underleverandørenes krav må betales.

Eieren av Saab, det børnoterte selskapet Swedish Automobile endte på en sluttkurs på 0,92 igår da Euronext Amsterdam stengte. I dag åpnet den på 0,85.

Les også:

Amerikansk redning for Saab?

Saab nær fattigkassen

VW bruker mest på utvikling

Elstart for luksusbil i Norge

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært