Meny

Tigger Obama om å få betale mer skatt

Warren Buffett er god for nærmere 330 milliarder kroner, og mener at han selv og andre superrikinger må betale mer skatt (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens tredje rikeste mann, den amerikanske investoren Warren Buffett tigger president Barack Obama om å få betale mer i skatt.

– Slutt å kjæle med de superrike, skriver den 80 år gamle mangemilliardæren i en kommentar i The New York Times.

Buffett, som gjennom sitt investeringsselskap Berkshire Hathaway har bygd seg opp en formue på nærmere 330 milliarder kroner, har tidligere langet ut mot finanseliten på Wall Street og høstet stor anerkjennelse hos mange vanlige amerikanere.

Les: USAs statsgjeld tangerer bruttonasjonalproduktet

I kommentarartikkelen peker han på hvordan han selv betalte 37,5 millioner i inntektsskatt i fjor, noe som tilsvarte 17,4 prosent av den skattepliktige inntekten.

– Prosentvis er beskatningen lavere enn det samtlige av de 20 andre på mitt kontor betalte. De betaler mellom 33 og 41 prosent. Gjennomsnittet ligger på 36 prosent, skriver Buffett.

Les: Amerikanere har nådd bunnen av pessimisme

Investoren anbefaler Kongressens nyoppnevnte «superutvalg», som har i oppdrag å krympe USAs enorme budsjettunderskudd, til omgående å øke skatten for folk med inntekter på over 1 million dollar.

Dessuten må beskatningen av personer med årsinntekter på over 10 millioner dollar økes ytterligere, mener Buffett.

Les: Warren Buffet uenig med Standard & Poor's

– Den rikmannsvennlige Kongressen har skjemt bort meg og mine venner lenge nok. Nå er tiden inne til at regjeringen vår gjør alvor av løftene om å fordele byrdene, skriver Buffett. (©NTB)

Populært