Tyskere lei av «late» grekere

To tredeler av den tyske befolkningen motsetter seg ytterligere økonomisk hjelp til Hellas (foto: Scanpix).
To tredeler av den tyske befolkningen motsetter seg ytterligere økonomisk hjelp til Hellas (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidere i den effektive tyske industrien er lei av å betale for det de mener er søreuropeisk latskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kjempes det for at tysk subsidiering av eurosonens gjeldsrammede skal bli dømt grunnlovsstridig, skriver Dagens Næringsliv.

- Grekerne har bare ferie, og vi jobber. Slik kan det ikke være, sier Holger Dornbrack til DN. Han jobber på jernstøperiet Eisengiesserei Torgelow nær den tyske grensen mot Polen og har vært med på støperiets alle oppturer og nedturer siden 1973.

Det er ikke bare arbeidere i Torgelow som er kritiske til at Tyskland må betale for det som sies å være for lav pensjonsalder, manglende effektivitet og massiv skatteunndragelse langs Middelhavet.

- Bør sparkes ut av eurosamarbeidet

Flere meningsmålinger viser at mer enn to tredeler av den tyske befolkningen motsetter seg ytterligere økonomisk hjelp til Hellas, og mange mener Hellas om nødvendig må sparkes ut av eurosamarbeidet.

Når frykten for mislighold de siste ukene har spredd seg til å gjelde Spania og Italia, mens Frankrike ser ut til å være neste land ut til å nedgraderes av kredittratingbyråene, ulmer tyskernes skepsis til eurosonens fremtid mer enn noensinne. Og på toppen av alt står den tyske regjeringens håndtering av eurokrisen nå i fare for å bli dømt som grunnlovsstridig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Europa er i ferd med å begå selvmord. Eurosonen har blitt en subsidieunion, og dette strider både mot EUs egne lover og mot den tyske grunnloven, sier Markus Kerber til DN. Han leder en gruppe som har tatt Tysklands økonomiske bidrag til å lette den europeiske gjeldskrisen inn for den tyske grunnlovsdomstolen.

Les også:

Merkel møter opprør mot eurosoneavtale

Frankrike: - Vil ikke vike en tøddel

- Italia og Spania kan hjelpe seg selv