Meny

Store flatskjermer faller drastisk i pris

Samsung er en av de store produsentene av store flatskjermer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HDTV-er i størrelsene 55-60 tommer blir stadig billigere, til forbrukernes store glede.

For bare noen år siden skulle «alle» ha 32 tommer store flatskjermer i stuene sine, og større modeller oppe i 60 tommer kunne koste langt over 60 og 70.000 kroner. Trenden de siste årene har likevel vært klar – vi vil ha det større, og det større vil ha oss.

Prisene på HDTV-er oppe i forholdsvis gigantiske størrelser som 55 og opp til 64 tommer har i løpet av 2011 begynt å komme ned på prisnivåer de fleste kan ta seg råd til. I fjor ble 50-tommere vesentlig billigere, og tidligere var det 40-42-tommere som tok over markedet.

Hard konkurranse

Det relativt dramatiske fallet i prisnivå på store HDTV-er er en vanlig konsekvens av markedslogikk – der varer som tidligere var eksklusive og kun forbeholdt de aller rikeste, får gradvis en såpass effektiv produksjonsprosess slik at det kommer alle til gode.

Les også: 3D-alderen er her!

Konkurransen mellom ulike TV-produsenter har også bidratt til å presse prisene ned, og dette prispresset har holdt det gående i en årrekke. TV-ene har blitt så billige at produsentene visstnok skal ha problemer med å faktisk tjene penger på forretningen.

Til glede for forbrukeren

Den harde konkurransen og de stadig mer effektive og billigere produksjonsmetodene kommer først og fremst forbrukerne til gode. Her er noen eksempler på store flatskjermer og prisnivåer:

Også selskapenes toppmodeller har overkommelige priser:

Dine erfaringer

2011 ser ut til å bli de store TV-modellenes år, og det blir spennende å se hva 2012 vil bringe av enda større modeller og ny teknologi til spiselige priser.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært