Meny

Utelukker euro-obligasjoner

Frankrikes president Nicolas Sarkozy og den tyske statsministeren Angela Merkel kommer ikke til å diskutere euroobligasjoner under sitt toppmøte tirsdag, ifølge franske og tyske kilder (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike og Tyskland skal før tirsdagens toppmøte være enige om at det ikke er aktuelt å innføre euro-obligasjoner for å løse gjeldskrisen i Europa.

En talsmann for tyske myndigheter opplyste mandag at slike felles obligasjoner ikke engang vil bli diskutert når Tysklands statsminister Angela Merkel møter Frankrikes president Nicolas Sarkozy i Paris.

Les: - Den forrige krisen har vel egentlig aldri opphørt

– Jeg utelukker euro-obligasjoner så lenge medlemslandene fører sin egen finanspolitikk, sier Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble til magasinet Der Spiegel.

Overfor Financial Times gir også franske kilder uttrykk for at det ikke er aktuelt å snakke om euro-obligasjoner i denne omgang.

Les: Politikerne mangler kriseverktøy

Mange analytikere har ment at slike felles obligasjoner for eurosonens medlemsland vil kunne bidra til å løse krisen i valutasamarbeidet. Grunnen til det er at felles obligasjoner vil kunne tvinge fram en sterkere samkjøring av medlemslandenes budsjett- og finanspolitikk.

Les: Johnsen venter langvarige utfordringer

En rekke euroland, blant dem Hellas, Irland og Portugal, men også stormakter som Spania og Italia, sliter med store budsjettunderskudd og høy statsgjeld.

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært