Meny

Slik får du drivstoffet billigere

DYRT? Kredittkort kan hjelpe deg med å få ned utgiftene til diesel eller bensin. Foto: Colourbox.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les hvordan du skaffer deg drivstoffrabatt med vår store rabattoversikt.

Mer om drivstoff

Kjøp av drivstoff

Rabatter via foreninger/organisasjoner

Rabatter via kredittkort


KALKULATOR:

Drivstoffavgifter
Kalkulatoren beregner hvor mye avgiftene utgjør på bensin og diesel.

Oljepriser og avgiftsnivåer får vi som privatpersoner gjort svært lite med. Men det går an å kutte drivstoffutgiftene med noen enkle grep.

Det er to måter å skaffe seg rabatt på: Den ene er via medlemskap i organisasjoner og foreninger. Den andre er rabatter via kredittkort.

Rabattforskjeller

Rabattavtalene i organisasjonene er med ett eller to selskaper. Her får du et avslag på drivstoffet i området fra 30 til 50 øre per liter.

Kredittkortavtalene har den fordelen at det er en bransjerabatt. Det vil si at du får rabatt på alle bensinstasjonene, ikke bare hos et enkelt selskap. Her gis rabatten som en viss prosent av drivstoffprisen.

For å få rabattene må du bruke kort i begge avtaletypene. Du kan derfor ikke kombinere de to typene. Du må velge en av dem.

Medlemsrabatt

Én måte å gå frem på er ved at du enten allerede er medlem - eller at du melder deg inn i - en forening/organisasjon som har avtale med en bensinstasjon.

Hvor gunstig dette er for deg, avhenger selvsagt om den ekstra besparelsen du får er stor nok til å forsvare det du må betale i innmelding. Du må vurdere dette opp mot hvilke andre medlemsfordeler organisasjonen har, og om innholdet i den ellers interesserer deg.

Les også: Kjør smart og spar penger

Eksempler på organisasjoner som tilbyr denne type avtaler er OBOS, NAf, YS og Norges Røde kors. Gjennom avtalene som disse og andre organisasjoner tilbyr, kan du få fra omkring 30 til 50 øre rabatt pr liter drivstoff.

Ved å klikke deg inn på denne siden, får du en oversikt over hvilke organisasjoner som tilbyr drivstoffavtaler, hvilke bensinstasjoner de har avtale med - og ikke minst hvilke rabatter som tilbys.

Kredittkortrabatt

Mens organisasjonsavtalene altså er knyttet opp mot én bensinstasjon-kjede, gir kredittkort deg muligheten til å få rabatt på alle bensinstasjoner.

Med bare ett kredittkort kan du da få rabatt på bensin og diesel på alle bensinstasjoner.

Rabatten du får med kredittkort er også i prosent, og ikke øre per liter slik som med organisasjonrabattene.

Les også: Her er det beste kredittkortet

Kredittkort kan gi deg rabatter på bensinstasjoner på tre forskjellige måter:

  • Fast rabatt på bensinstasjoner
  • Du kan velge mellom noen bransjer, der bensinstasjoner er en av dem
  • Fast rabatt på alt du kjøper med kortet

Kort som gir en generell rabattsats ligger lavere enn de som gir på spesifikke bransjer. Men disse kortene kan likevel gi deg samlet mer i rabatt likevel.

Noen av kortene tar et fakturagebyr når du har rentebærende saldo. Om du blir belastet med dette avhenger av om du bruker kreditten.

I tabellen nedenfor ser du hvilke kredittkort som gir rabatt. Det er fem kort som gir rabatt over 1 prosent. Tre av disse gir rabatter på bransjen bensinstasjoner. For tre av dem må du velge bensinstasjonene som rabattbransje. Disse tre typene er satt opp i hver sin kolonne under «Bonuser».

Resultat per år er regnet ut fra en literpris på 14 kroner, og et månedsforbruk på 80 liter. Med 14 kroner per liter gir 4 % rabatt et øreavslag på 56 øre. Det er ikke trukket fra fakturagebyr i hva du får i rabatt, siden dette gebyret bare belastes hvis du bruker kreditten ut over første forfall.

BonuserMaksimalFaktura
KortBensinst.ValgfriGenerellrabattgebyrRabatt
365 Direkte3,65%2 0000767
Bank Norwegian Kredittkort1,00%Ingen0210
Cresco Car3,00%1 000540630
Kash1,00%2 5000210
NAF Fordel Xtra3,00%1 000420630
Santander Flexi Visa4,00%2 0000840
Shell MasterCard1,00%Ingen540210
Terra Gold4,00%2 5000840
Trumf Visa1,00%Ingen0210
TwoCards Private4,00%2 5000840

Som du kan se av tabellen, kan du altså spare 840 kroner på drivstoff årlig med tre av kortene i oversikten, nemlig Santander Flexi Visa, Terra Gold og TwoCards Private. Terra Gold og TwoCard privat har det høyeste taket med 2.500 kroner.

I NAF kan du kombinere rabattavtalen med Statoil på 30 øre, og rabatten i kredittkortet. Med en pris på 14 kroner vil dette gi en rabatt på 72 øre på Statoil. På de andre stasjonene vil det gi 3 prosent. Merk at det er et lavt tak på 1.00 kroner for maksimalrabatten.

Billigst i helgen

Til sist, hvis du er i en posisjon hvor du kan planlegge drivstoffkjøpet litt, så bør du fylle på «riktig» dag. Undersøkelser har nemlig vist at drivstoffet er systematisk billigst i helgen og på mandag morgen.

Prisforskjellene skal være i området 0,50 kroner til 1,50 kroner, og trenden gjelder for hele landet.

Populært