Meny

Apple verdens mest verdifulle selskap

STØRST: For første gang er Apple verdens mest verdifulle selskap. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IT-giganten Apple håver inn penger på iPhone og iPad og klatret nylig opp på tronen som det mest verdifulle selskapet på New York-børsen.

Apple oppnådde statusen først under handelen på New York-børsen tirsdag, men da børsen stengte hadde oljeselskapet Exxon Mobil tatt tilbake førsteplassen. Onsdag var det imidlertid duket for omkamp, og da den amerikanske børsen stengte onsdag kveld norsk tid hadde Apple klatret forbi Exxon.

Les også: USA har mindre penger enn Apple

Basert på aksjeverdien er Apple dermed verdens mest verdifulle selskap, noe som ifølge BBC er for første gang.

Apple har fordeler

Da børsen stengte, kostet en Apple-aksje 363,69 amerikanske dollar, noe som gir Apple en verdi på 337,2 milliarder dollar, 1.837,8 milliarder norske kroner. Exxons verdi lå til sammenligning på 330,8 milliarder dollar, det vil si 1.802,92 norske kroner.

Les også: Apple med viktig tekno-seier

Det er uklart hvor lenge selskapet beholder tronen, men BBC påpeker en av selskapets fordeler fremover: mens Exxon er avhengig av oljepriser og nye oljeoppdagelser, så har Apple større spillerom i sin utvikling av tekniske produkter og nyvinninger.

Les også: Norsk pris-sjokk hos Apple

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært