Meny

Asiatiske børser retter seg opp

En ansatt ved børsen i Tokyo kjøler seg ned med en papirvifte mens han følger aksjekursene. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjekursene fulgte den nedadgående trenden fra USA og Europa da børsene i Asia åpnet torsdag. Men rett før stengetid gikk børsene opp igjen.

Da handelen åpnet natt til torsdag norsk tid, gikk de asiatiske børsene i rødt.

Men tapene begrenset seg i timene før stengetid. Analytikere forklarer snuoperasjonen med at investorer ikke kunne dy seg for å kjøpe aksjer på utsalg, samt at det ble spådd bedre fremtidsutsikter for amerikanske aksjer.

I den tidlige handelen falt den japanske Nikkei-indeksen med 1,8 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea stupte 4 prosent.

Nedgangen i Hongkong og Shanghai var på henholdsvis 2,5 og 1,6 prosent da børsene åpnet. Også i Australia pekte pilene nedover, og verdien av aksjene der sank med 1,6 prosent da handelen begynte i Sydney.

Men i morgentimene norsk tid torsdag var fallet i Tokyo bremset til 1,04 prosent, mens Kopsi-indeksen hadde steget 0,68 prosent. Shanghai hadde steget 0,43 prosent, mens Hongkong lå an til å begrense tapet sitt med et fall på 1,45 prosent. Sydney-børsens fall rettet seg opp til en nedgang på 0,10 prosent.

Samtidig fortsetter gullprisen å stige, siden investorene er på desperat leting etter sikre investeringer. Prisen passerte torsdag for første gang 1.800 dollar per unse (31,1 gram).

Onsdagen var preget av kraftig nedgang på børsene både i Europa og USA. En av årsakene var rykter om at Frankrikes kredittverdighet kan bli nedgradert.

(©NTB)

Les flere nyheter

Populært