Meny

Børsuro truer daft hyttemarked

Som for boliger gjelder for hytter at det er de dyreste objektene som kan få smellen først pga børsfall (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dyreste hyttene vil eventuelt rammes først.

Uroen i finansmarkedet kan slå hardt inn i et allerede slapt hyttemarked, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er klart jeg er litt redd for hvordan dette vil slå inn, sier Jan Opthun i advokatfirmaet Opthun og Midgaard i Kragerø til DN.

Han sier markedsuroen så langt ikke har hatt noen effekt på interessen for hyttekjøp i hans område, men legger til at det alltid er en treghet før økonomiske forhold slår i eiendomsmarkedet

Dyreste først

De dyreste eiendommene vil eventuelt bli rammet først, tror nestleder Leif Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF).

- Markedet for de dyreste hyttene, det vil si de til over fire-fem millioner kroner på landsbasis, er mest påvirket av børsmarkedet, sier Laugen til DN.

Gustav Sædberg i meglerhuset Sædberg sier det er for tidlig å si noe om hvilke utslag uroen vil gi.

- Hittil i sommer har ting tatt litt mer tid, kjøperne er selektive, og vi har ikke så mange impulskjøp. Det er klart finansuro vil kunne slå inn, men det vet vi ikke ennå, sier han til DN.

Tid vil bli viktig

Den optimistiske megleren Miguel Vivot Sørholt i Privatmegleren i Oslo er ikke redd for å legge ut luksushytter i et urolig marked, selv om han tror markedet vil merke uroen.

- Jeg tror det vil bli større selektivitet i markedet som følge av markedsuroen, men når hytteparadisene kommer så kommer kjøperne som har ventet lenge, sier Sørholt.

Han tror tid vil bli en viktig faktor fremover, og har «time bankrupt» som sitt favorittuttrykk for 2011.

- Med det mener jeg at når folk må kjøre mer enn to timer fra hjemmet til fritidsboligen, er det større risiko for å få færre kjøpere. I tiden fremover vil markedet styres av tidsklemma, fordi det blir stadig viktigere å ha større nærhet til fritidsboligen, sier Sørholt til Dagens Næringsliv.

Les også:

Tregt salg av sjøhytter

Alpinstjernens Kvitfjell-drøm konkurs

Bråstopp i bruktbåtsalget

Slik kupper du drømmehytten

Les flere nyheter

Privatøkonomi
Populært