Overflod av båtplasser

Det er nå lettere å få båtplass enn det har vært tidligere (foto: Scanpix).
Det er nå lettere å få båtplass enn det har vært tidligere (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene synker på båtplassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også

Rekordmange har annonsert med båtplasser på Finn.no hittil i år, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg har forsøkt å selge båtplassen i halvannen måned nå. Hvis jeg ikke får 330.000 kroner for denne forsøker jeg heller igjen neste år, sier Charles Alexander Gibb til DN om båtplassen på Solvik Båthavn på Høvik som han arvet etter sin far.

Han har satt ned prisen på sin 3,5 meter brede båtplass fra 350.000 til 340.000 i juli – uten hell. Solvik Båthavn regnes som indrefileten av marinaer der det tidligere har vært umulig å få båtplass.

Prisene synker

DN skrev i juni at bruktbåtsalget går tregt i år sammenlignet med tidligere år, og i juli at hyttesalget langs sjøen går langt tregere enn før finanskrisen, og at tilbudet er større enn på lenge.

En ringerunde DN har gjort til båtforeninger og kommersielle båthavner i Oslofjorden, viser at det er mindre press både på ventelister i foreninger og på ledige plasser som er til salgs eller til leie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser en god del ledige båtplasser rundt om, samtidig som markedet flommer over av bruktbåter. Det henger selvfølgelig sammen, sier Steff Herbern ved Herbern Marina på Aker Brygge til DN.

Større krav

Samtidig stiller båteierne større komfortkrav til havnene. – Båthavner med gode fasiliteter selger bedre enn andre, og folk flytter gjerne båten for å oppnå bedre standard, sier Båthavneier og bryggeleverandør Ole Morten Klemsdal, som har jobbet med brygger og båtplasser i 30 år.

Eksempler på fasiliteter som etterspørres er parkering, vakthold, vinteropplag, strøm og vann, og servicesenter som tilbyr motorservice og oppussing av båt.

Les også:

Nær konkurs etter finanskrisen

Investorer flykter til Norge

Derfor blir det renteøkning neste uke

Tre-åringene som er verdt 1.000.000.000 dollar