Veldreid student-PC

ENKELT: I tråd med normen for bedriftsbærbare, har Vostro 3350 et ganske sparsomt programvareoppsett. Den kommer med noen Dell-verktøy, Roxio Creator, Skype og 15 måneder med Trend Micro sin sikkerhetspakke. © Nicholas Paulik
ENKELT: I tråd med normen for bedriftsbærbare, har Vostro 3350 et ganske sparsomt programvareoppsett. Den kommer med noen Dell-verktøy, Roxio Creator, Skype og 15 måneder med Trend Micro sin sikkerhetspakke. © Nicholas Paulik
Artikkelen fortsetter under annonsen

God batterilevetid, lav pris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dell Vostro er i utgangspunktet rettet mot små bedrifter, men mange av Vostro-seriens egenskaper gjør den også egnet for studenter.

Dell skriver på sidene sine at Vostro 3350 er utviklet for å vare, blant annet ved bruk av metallhengsler med ekstra støtte, og chassis delvis utført i aluminium. Den gir et bra inntrykk etter at vi har fått klemt og kjent på den en stund.

Riktignok føles den litt mindre solid enn Vostro V130, fordi det optiske drevet fører til en stor åpning på hoveddelen av chassiset, hvor det godt skal gjøres å stive helt av uten veldig tykt materiale.

Lekker og stille

Designbevisste studenter kommer ikke til å gremmes over å ha med denne i forelesningssalen.

Blandingen av sort og bronse fungerer bra, og den flate fronten er også med på å gi maskinen et tydelig preg.

Ved vanlig bruk holder maskinen seg stort sett ganske stillegående uten sjenerende lyd. Du kan belaste den en del før vifta spinner opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På full guffe er ikke støynivået alt for ille, selv om du som med de fleste andre bærbare, ikke kommer til å synes det er behagelig over lang tid.

Matt fordel

Skjermen er noe kornete, men du må studere bildet for å merke det. Til vanlig bruk er den allikevel fullt brukelig, og selv om det er matt belegg er fargene helt greie.

Matt belegg er også et stort pluss i skolesammenheng, hvor du ofte sitter ymse steder uten kontroll på belysningen.

Innsynsvinkelen er ikke den beste vi har sett, men bildet er fremdeles greit leselig for en som står ved siden av deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De innebygde høyttalerne gir fra seg noe skurrete lyd om du setter volumet høyt, men til enkel bruk, som stemmesamtaler, er både mikrofon og høyttalere godkjente.

Dyr å oppgradere

For omtrent 1.000 kr mer får du en modell med prosessoren Core i5 2410M, 4 GB minne, 320 GB harddisk og bedre garantiordning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så lenge du tar utgangspunktet i standardoppsettene på Dells sider, får du stort sett en grei deal. Men enkeltoppgraderinger kan bli uforholdsmessig dyre.

Eksempelvis kostet det rundt 550 kroner å få vår grunnmodell til ca. 4.750 kroner opp fra 2 GB til 3 GB minne. Oppgrader derfor minnet selv (det er bare snakk om to skruer på undersiden), kan du få 6 GB totalt til en lavere pris. Vi synes det er bra at Vostro 3350 kommer med 7.200 RPM harddisk som standard, for det betyr vesentlig mer responsiv maskin enn med 5.400 RPM.

Vostro V130 har kort batterilevetid, og vi hadde noen bange anelser om 3350 også. Her skulle vi raskt finne ut at det ikke er tilfelle, for maskinen klarte godt over seks timer på lesetesten. En ting som er verdt å merke seg er at dette er med det minste 40 Wh-batteriet, men du kan velge et større batteri på 80 Wh ved bestilling, som vil gi omtrent dobbelt så lang levetid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chiclet-tastaturet har upåklagelig ergonomi, i tillegg til bakgrunnsbelysning og sprutsikring som fungerer mot mindre væskemengder. Musa er helt grei, men det irriterer oss at Dell har gått bort fra myke og lydløse musetaster, og nå har brukt noen som lager et godt hørbart klakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også:

Slik er HTCs Facebook-mobil

Mobilkupp til under 1.500 kroner

Bærbar PC: Suveren spillmaskin

Testresultater

Testresultater for Dell Vostro 3350 sammenlignet med et par aktuelle konkurrenter:

AsusU36JcAsusX53EDell Vostro3350
3DMark VantageE5590E7189E6816
PCMark Vantage481650615723
PCMark Vantage –Gaming362031114128
PCMark Vantage –HDD334935244020
x264 BenchmarkHD (pass 1)40,99fps41,27fps41,38fps
x264 BenchmarkHD (pass 2)11,54fps11,08fps11,06fps
Futuremark Peacekeeper276127272665
WinRAR Benchmark1.486 KB/s1966 KB/s1994 KB/s
Windows ExperienceIndex4,54,75,9
BatteryEater – Classic1t 14m2t 16 m1t 57m
BatteryEater – Reader4t 47m6t 52m6t 23m

KOKER IKKE: På undersiden er det flere luftehull, og varm luft blåses ut på høyre side. Her blir den aldri glovarm, og du kan fint ha maskinen i fanget en stund ved normal bruk. © Nicholas Paulik KOKER IKKE: På undersiden er det flere luftehull, og varm luft blåses ut på høyre side. Her blir den aldri glovarm, og du kan fint ha maskinen i fanget en stund ved normal bruk. © Nicholas Paulik

Konklusjon

Hvis du ikke har enorme krav til spillytelse på skjermkortet, er Vostro 3350 en maskin det er verdt å titte på.

Som vi har poengtert før i tidligere tester, er Intel HD Graphics 3000, som vi også har testet på Asus X53E, helt kurant til enkel multimediebruk, og støtter både 7.1-lyd over HDMI og maskinvareakselerert dekoding av HD-video.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med andre ord trenger du ikke bekymre deg for filmopplevelsen hvis du har en flat-TV på hybelen du vil bruke maskinen mot.

Vi mener Vostro 3350 er et godt produkt for studenter og andre som vil ha en portabel og litt ekstra robust maskin, med noenlunde kraftig maskinvare og god batterilevetid.

Les også:

Suveren spillbar

Denne får karakteren seks