Kalddusj for flere europeiske børser

Ibex-35-indeksen på Madrid-børsen sank i dag 3,24 prosent (foto: Scanpix).
Ibex-35-indeksen på Madrid-børsen sank i dag 3,24 prosent (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere europeiske børser falt kraftig mandag. Blant annet fikk engstelse for USAs gjeldsproblemer og svake tall fra den amerikanske industrisektoren investorer til å selge unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italienske aksjer falt mer enn 3 prosent mandag. Økningen av den langsiktige lånerenten på statsobligasjoner har ført til at toppbankene tapte stort.

FTSE Mib-indeksen i Milano falt 3,87 prosent til 17.720 poeng. Bankene UniCredit, Intesa Sanpaolo og UBI Banca sank henholdsvis 4,32, 7,86 og 7,93 prosent.

Tungt i Tyskland

I Frankfurt falt DAX-indeksen med 2,86 prosent til 6.953,98 poeng. Deutsche Bank og Commerzbank var blant de største taperne.

Også spanske aksjer sliter om dagen. Ibex-35-indeksen på Madrid-børsen sank 3,24 prosent til 9.318 poeng. I Paris falt CAC 40-indeksen med 2,27 prosent til 3.588,05 poeng.

Det gikk ikke fullt så galt på børsene i Storbritannia. I London sank FTSE 100-indeksen 0,7 prosent.

– Fundamentalt svak

– Markedene er ikke glade. De tror at den amerikanske gjeldsenigheten er fundamentalt svak, sier analytiker Albert Roldan ved Inseguros Research.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det globale markedet steg tidligere på dagen etter at president Barack Obama kunngjorde at de politiske lederne endelige hadde blitt enige om en avtale om det amerikanske gjeldstaket og budsjettet. Men det bygget seg etter hvert opp usikkerhet omkring overenskomsten.

Investorer ble ekstra forsiktige og solgte unna da de svake amerikanske industritallene kom. (©NTB)