Saab-ansatte uten lønn i juli

Problemene bare fortsetter for Saab (foto: Scanpix)
Problemene bare fortsetter for Saab (foto: Scanpix)

Investorer har ikke innbetalt i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag skulle Saab Automobile overføre juli-lønnen til 1.600 av selskapets totalt 3.640 ansatte.

Men bilprodusenten har ikke nok penger, skriver di.se. Årsaken til pengemangelen er at investorer ikke har foretatt lovede innbetalinger i tide, skriver Saab-eier Swedish Automobile i en pressemelding.

- Jeg kan ikke gå inn på beløpets størrelse eller hvilke investorer det gjelder. Dessverre har pengene ikke kommet i tide. Det er beklagelig, men det er slikt som skjer om man ikke holder en avtale, som investorene ikke har gjort i dette tilfellet, sier Saabs informasjonssjef Eric Geers til di.se.

Totalt ligger Saabs lønnskostnader på drøyt 100 millioner svenske kroner hver måned.

Prøver alt

Geers sier det er vanskelig å si hvor lang forsinkelsen av lønnsutbetalingene vil bli, da det ikke bare er avhengig av Saab men også andre parter.

Selskapet gjør ifølge opplysninger nå alt det kan for å få inn pengene fra investorene, og fortsetter diskusjoner med flere andre for å skaffe kortsiktig finansiering som kan brukes til å betale lønningene.

Også i juni ble lønningene forsinket, men et lån på 25 millioner euro fra fondet Gemini Investment Fund i slutten av juni gjorde at lønningene til slutt kunne utbetales.

Les også:

Saab nær fattigkassen

Saab vil selge fabrikken

Soros: Slutt etter 38 år

Personvernpolicy