Sterke tall fra Hydro

Høyere realiserte aluminiumpriser førte sammen med økte volumer til solid vekst for Norsk Hydro i det underliggende resultatet for 2. kvartal (foto: Scanpix).
Høyere realiserte aluminiumpriser førte sammen med økte volumer til solid vekst for Norsk Hydro i det underliggende resultatet for 2. kvartal (foto: Scanpix).

Aluminiumsprodusenten fulgte en god, gammel suksessoppskrift i andre kvartal: Høyere priser og større volum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aluminiumsprodusenten Hydro fikk et justert driftsresultat på 1.906 millioner kroner i årets andre kvartal, viser kvartalsrapporten som selskapet la frem tirsdag morgen.

I tilsvarende kvartal ifjor var justert driftsresultat på 1.369 millioner kroner.

På forhånd var det ventet at det justerte driftsresultatet ville ende på 1.739 millioner kroner, ifølge estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans.

Høyere priser og større volum

Høyere realiserte aluminiumpriser førte sammen med økte volumer til solid vekst i det underliggende resultatet for kvartalet. Forretningsområdet Bauksitt & Alumina økte det underliggende driftsresultatet i kvartalet, blant annet på grunn av oppkjøpet fra det brasilianske selskapet Vale.

- Jeg er glad for å se bedring i produksjonsresultatene til Bauksitt & Alumina etter overtakelsen av Vales aluminiumvirksomhet i februar. Samtidig fortsetter vi å jobbe med kostnadsfokus langs verdikjeden for aluminium. Konsekvent fokus på drift og marginstyring har bidratt til bedre resultater i et sesongmessig sterkt marked, og vil gjøre oss mer robust i tiden framover, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i pressemelding fra Hydro tirsdag.

De underliggende resultatene i forretningsområdet Primærmetall økte også sammenlignet med første kvartal. Bakgrunnen er høyere realiserte aluminiumpriser og salgsvolumer, som delvis ble utlignet av økende råvarekostnader.

Selskapet opplyser at produksjonen ved Qatalum-verket ventes å nå full kapasitet ved utgangen av tredje kvartal. Qatalum eies 50/50 av Qatar Petroleum og Hydro.

Lavere marginer

For forretningsområdet for valsede produkter var det underliggende driftsresultatet uendret sammenlignet med første kvartal. Lavere driftskostnader utliknet effekten av noe lavere salgsvolumer og driftsmarginer, opplyser selskapet. For ekstruderte produkter var det underliggende driftsresultatet lavere i andre kvartal sammenlignet med første. Salgsvolumet var sesongmessig høyere i de fleste forretningssektorene, men lavere marginer og høyere kostnader gjorde at effekten av høyere volumer ble mer enn utlignet.

Energi-området hadde en nedgang i resultatet. Ifølge Hydro skyldes nedgangen sesongmessig lavere kraftproduksjon og lavere priser.

- Vi er fortsatt optimistiske når det gjelder utsiktene for etterspørsel etter aluminium, men økt usikkerhet i det siste grunnet mer ustabile makroøkonomiske forhold og problemer knyttet til statsgjeld kan føre til større svingninger i etterspørselen i månedene som kommer, sier Brandtzæg.

Norsk Hydro
Tall i millioner kroner2 kv. 20112kv. 2010Ventet av TDN Finans
Driftsinntekter/omsetning24 72822 76123 794
Underliggende driftsresultat1 9061 3691 739
Driftsresultat2 1111 4291 699
Resultat før skatt2 3051 1151 660

Les også:

Slik kan hackere gjøre Mac-en din ubrukelig

Tror nordsjøolje vil bykse fra

Tidenes svakeste dollar mot sveitsiske franc

Saftig verditap for boligeiere i Danmark

Personvernpolicy