Derfor misunner vi kollegene

MOBBING: Misunnelse på arbeidsplassen kan i verste fall føre til mobbing og sykmelding blant de ansatte, mener forsker Nina Korvela. Illustrasjonsbilde: Colourbox.no
MOBBING: Misunnelse på arbeidsplassen kan i verste fall føre til mobbing og sykmelding blant de ansatte, mener forsker Nina Korvela. Illustrasjonsbilde: Colourbox.no

Jo likere kollegene er oss selv, jo mer misunner vi dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misunnelse på jobben koster bedriftene penger, samtidig som det for mange sitter langt inne å erkjenne at man er misunnelig på en kollega, skriver ingenjoren.se.

Det kan handle om høyere lønn eller mer oppmerksomhet fra sjefen, kanskje en følelse av at sjefen hører mer på og favoriserer noen i samme arbeidsgruppe.

Samarbeidsproblemer

Nina Korvela, som har doktorgrad i psykologi fra høyskolen i Borås og forsker på misunnelse i arbeidslivet, mener misunnelse kan være årsaken til samarbeidsproblemer og psykososiale problemer på arbeidsplassene.

- Iblant kan det dreie seg om så lite som en klapp på skulderen. Det kan være veldig følsomt og skape misunnelse hos andre, sier Korvela til avisen.

Likhet skaper misunnelse

I Nina Korvelas studier fikk deltagerne lese om ulike scenarier som handlet om lønn og prestasjoner. Resultatet viser tydelig at misunnelsessyken blir sterkere jo bedre vi kan identifisere om med personen. - Jo flere parametre som er like, for eksempel alder, kjønn, utdannelse og arbeidsoppgaver, desto mer misunnelige blir vi. Det er for eksempel ikke veldig vanlig å bli misunnelig på sjefen, sier Korvela til avisen.

Gjennom å måle misunnelsen på en arbeidsplass og se hvor mye det senker produktiviteten tror psykologen at spørsmålet kan få en høyere prioritet.

Kan føre til mobbing

- Mange samarbeidsproblemer skyldes egentlig misunnelse og jeg er overbevist om at mange tilfeller av mobbing, som iblant også fører til sykemelding, skyldes misunnelse. Man mobber den man føler seg truet av, sier Nina Korvela.

Det beste tiltaket mot misunnelse er ifølge Korvela en større åpenhet og tydelige kriterier for lønnsfastsettelse. Hun mener det er viktig at alle kjenner til hva hver enkelt kan gjøre for å påvirke sin egen lønn.

Les også:

Slik takler du utålelige kolleger

Dette irriterer kolleger mest

Advarer mot slu kolleger

Uvanene som ødelegger karrieren

Skikkelig nedtur for nyansatte

Personvernpolicy