Tregt salg av sjøhytter

TENKER LENGER: Hyttesalget går ikke fort om dagen. Her fra Blindleia på Sørlandet. Foto: Scanpix
TENKER LENGER: Hyttesalget går ikke fort om dagen. Her fra Blindleia på Sørlandet. Foto: Scanpix

Hyttekjøperne langs kysten tar seg bedre tid og er mer selektive enn før finanskrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har kjøperne mer enn nok å velge i, ifølge Dagens Næringsliv.

- Folk er veldig bevisste. De skiller klinten fra hveten og det er få salg som er unnagjort i en fei. Salgene tar lengre tid nå enn de gjorde for tre-fire år siden, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Tore Solberg Fritid Z-Eiendom, som megler på Tjøme, Nøtterøy, Sandefjord og Larvik.

Tilbudet har økt

Flere andre meglere DN har snakket med, bekrefter at hyttekjøperne tenker seg om i mye større grad enn tidligere før de handler. Tall fra Finn viser at tilbudet av hytter ved sjøen mellom april og juni har økt med 14,5 prosent i forhold til samme periode ifjor.

Les også: Hytter fra 100 kroner natta

- Tilbudet er nok større i år enn de to siste årene, sier Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg som megler eiendommer på sørlandskysten.

- Stort sprik

- Jeg føler at det ikke er så mange på visning i år som ifjor. Vi har interesse på hyttene, men opplever at det er for stort sprik mellom kjøper og selger når det gjelder pris, sier megler Solveig Meum i Estate Meglerhuset Meum på Hvaler.

Les også: Sjekk ut disse luksuseiendommene

På Agder-kysten merker Eivind Berntsen i ABCenter Eiendom at kundene gjerne venter til det kommer budrunder, og er usikre på hva som faktisk er prisen. - De fleste har ikke lyst til å være førstemann, sier han til DN.

Les også:

Arkitektens himmelske hytte på Hurum

Dobbeltsjekk hyttedrømmen

Personvernpolicy