Berge Gerdt Larsen tiltalt for bedrageri og skattesvik

Berge Gerdt Larsen er blant annet tiltalt for manglende opplysninger om skattepliktig formue i utenlandske selskaper (foto: Scanpix).
Berge Gerdt Larsen er blant annet tiltalt for manglende opplysninger om skattepliktig formue i utenlandske selskaper (foto: Scanpix).

Økokrim utvider tiltalen mot investor Berge Gerdt Larsen, som anklages for grov økonomisk utroskap og for å ha skjult en formue på 645 millioner kroner. Larsen avviser anklagene blankt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober i fjor ble DNO-styrelederen tiltalt for bedrageri av minst 20 millioner kroner, samt brudd på ligningsloven. Nå innebefatter tiltalen to tilfeller av grov økonomisk utroskap og grovt skattesvik i forbindelse med to aksjetransaksjoner.

Les også: Investor tiltalt for bedrageri

Tiltalen gjelder også manglende opplysninger om skattepliktig formue i utenlandske selskaper fra 1997 til 2007. Hordaland statsadvokatembeter mener Berge Gerdt Larsen i 2007 hadde en skattepliktig formue i utenlandske selskaper på 645 millioner kroner.

– Overtredelsene er grove fordi de ble utført på en måte som har gjort oppdagelsen svært vanskelig, ved bruk av selskaper registrert i jurisdiksjoner med begrenset innsyn, skriver Hordaland statsadvokatembeter i sin tiltalebeslutning. Saken er berammet til 16. januar 2012.

Larsen avviser tiltalen tvert og mener seg forfulgt av politiet og ligningsvesenet i Bergen. Via sin pressetalsmann sier han at han ser fram til å tilbakevise påstandene i retten.

Larsen betegner de to aksjetransaksjonene som ukompliserte og mener Økokrim har beregnet Larsens aksjeverdier i utenlandske selskaper altfor høyt.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy