Strømprisene falt med 10 prosent

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Prisen på strøm falt med 10 prosent i forrige uke. Nedgangen fortsetter denne uken. Årsakene er mer vann i magasinene og lavere forbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spotprisen per kilowattime (kWh) gikk ned med mellom 4,3 og 4,6 øre. I forrige uke endte den dermed på rundt 45 øre inkludert moms i mesteparten av landet.

På Vestlandet falt prisen til 43 øre, mens gjennomsnittsprisen i Nord-Norge, som er fritatt for moms, var 36 øre/kWh. Dette går fram av den ukentlige kraftsituasjonsrapporten fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I Sør-Norge var prisen litt lavere enn i fjor, mens den var litt høyere i Midt- og Nord-Norge. NVE rapporterer at fyllingsgraden i vannmagasinene ved utgangen av forrige uke var kommet opp i 61,7 prosent. Det er en økning med 3,6 prosentpoeng fra forrige uke. Vannmagasinene er nå nesten oppe på normalt nivå for årstiden.

I forrige uke kom det mellom 20 og 50 millimeter nedbør over store deler av landet. De siste sju ukene har det kommet dobbelt så mye nedbør som normalt, noe som tilsvarere elleve milliarder kilowattimer (TWh) nedbørenergi.

Ut fra NVEs data fra de siste 50 år, har det aldri kommet så mye nedbør i løpet av sju uker i mai og juni. Hittil i år er det kommet 67 TWh nedbørenergi. Det er 16 TWh mer enn normalt.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy