MasterCard under angrep

Kredittkortselskapet MasterCard ble tirsdag utsatt for angrep fra hackere. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Kredittkortselskapet MasterCard ble tirsdag utsatt for angrep fra hackere. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Hackergruppen Anonymous påtar seg ansvaret for å ha hacket MasterCards hjemmesider for kort tid siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For kort tid siden meldte den anonyme hackergruppen Anonymous gjennom en Twitter-melding at de tar ansvaret for et angrep på kredittkortselskapet MasterCard sine hjemmesider mastercard.com.

For øyeblikket er nettsidene til selskapet ute av drift.

Tidligere i år ble Visa angrepet av hackere.

Twitterprofilen «ibomhacktivist» meldte for en drøy time siden, i 13.30 tiden norsk tid, at han hadde angrepet MasterCard, med en oppfølgende melding der han skrev at angrepet var hevn for selskapets motstand mot WikiLeaks.

Les også: 16-åring pågrepet for dataangrep mot Visa

Angrepet er det siste i en lang rekke spektakulære hackerangep som har blitt hyppig opptrappet gjennom de siste seks månedene.

Det er også knapt et halvt år siden hackergruppen Anonymous ble etablert, og noe av det første de involverte hackerne gjorde var å gå til angrep på kjente betalingsinstitusjoner som offentlig har tatt avstand fra WikiLeaks.

Mandag denne uken erklærte en annen hackergruppe, LulzSec, at de har fusjonert med Anonymous. Erklæringen kom etter at gruppen sto i fare for å bli nedlagt.

Les også: Storaksjon mot hackere i Tyrkia

Hackerne som er involvert i de to gruppene har rot i aktivistmiljøer og rettet blant annet tidlig sin oppmerksomhet mot tunisiske nettsteder i protest mot den statlige sensuren i det nordafrikanske landet før opptøyene for alvor skjøt fart i regionen i vinter.

Les også: Fra Operation Payback til Operation Leakspin


Les flere nyheter her

Personvernpolicy