MSI Wind Top AE2210-009NE

Den perfekte kjøkken-PC-en

GOD KJØP: MSI Wind Top AE2210 er et godt kjøp om du er på jakt etter en peke-PC. © Knut Arild Vold, HjemmePC
GOD KJØP: MSI Wind Top AE2210 er et godt kjøp om du er på jakt etter en peke-PC. © Knut Arild Vold, HjemmePC

MSI Wind Top en rimelig berørings-PC, men den yter helt i toppklassen. Her kan du fint kjøre et spill eller to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MSI Wind Top

Spesifikasjoner: MSI WInd Top A2210

Prosessor: Intel Core i3-2100 @3.1 GHz

Skjermkort: Nvidia GeForce GT540M 1 GB

Minne: 4 GB

Operativsystem: Windows 7 Home Premium 64 bit

Skjermstørrelse: 22 tommer

Skjermoppløsning: 1920x1080

Forhold: 16:9

Berøringsskjerm: 2 punkter

Harddisk: 1 GB

TV-kort: Nei

USB: 6 stk. (2 x USB 3.0)

Fjernkontroll: Nei

Optisk: DVD RW

Kortleser: 6-i-1

Leverandør: no.msi.com

Testresultater

3D Mark Vantage: E13900

PC Mark Vantage: 7151

PC Mark Vantage - Gaming: 6132

PC Mark Vantage - HDD: 4584

PC Mark Vantage - HD (Pass 1): 61,46 fps

PC Mark Vantage - HD (Pass 2): 16,29 fps

WinRAr Benchmark: 2178

Windows Experience Index: 5.0

Målt lysstyrke: 258 cd/m2

Målt sortnivå: 0,17 cd/m2

Målt kontrast: 757:1

Peke-PC, skjerm-PC eller PC med pekeskjerm. Kjært barn har mange navn og hva vi skal kalle den nye typen PC-er, som er en hybrid mellom en stasjonær PC, en bærbar PC og et nettbrett er vi ikke helt sikre på. Vi har tidligere testet noen av de første modellene fra både HP og Sony.

PC-typen er først og fremst stasjonær og de fleste har en relativt stor berøringsfølsom pekeskjerm. Siden Windows 7 ikke er spesielt tilpasset fingerstyring, så har de fleste som produserer denne typen peke-PC-er laget et program som gjør det mulig betjene de mest brukte funksjonene med fingeren. Og når man ønsker det kan man bruke PC-en som en vanlig PC med tastatur og for eksempel en designmus fra Microsoft.

Vi har testet Wind Top AE2210 fra MSI.

MSI Wind Top er utstyrt med en 22 tommers skjerm, og legger seg dermed midt i feltet for denne typen PC-er når det gjelder skjermstørrelse.

På innsiden har MSI funnet plass til maskinvare som konkurrerer bra med testvinneren i HjemmePC i juni, som koster flere tusen kroner mer.

Her finner du blant annet testens aller beste grafikkytelse for spill og USB 3.0.

Kalender

Når det gjelder programvare, er MSI også brukbart utstyrt. Her kan du for eksempel vise en kalender, hvor familien kan legge inn sine gjøremål. Denne er også utstyrt med en værtjeneste, med symboler for hva slags vær du kan vente deg den kommende uken.

Det er stilig på kjøkkenbenken.

MSI har også utstyrt maskinen med noen artige programmer, som Magix Music Maker Touch. Det er et program for å lage musikk ved å bruke pekeskjermen til å spille.

Dessverre fungerer det litt under middels bra med bare to berøringspunkter og små tangenter på skjermen.

Ingen fjernkontroll

Selv om MSI Wind gjør det imponerende godt på de fleste ytelsestestene, er det også noen mangler i forhold til de langt dyrere PC-ene i dette segmentet. Det viktigste er at den mangler BD-spiller, TV-kort og fjernkontroll.

Tastaturet er også i en mellomstørrelse, med eget nummertastatur. Men en del funksjonstaster mangler – vi savner særlig Delete-knappen. Maskinen leveres med en pekepenn (stylus), noe som faktisk kan være nyttig noen ganger når man skal treffe små felter i Windows-grensesnittet. Men da kan man jo også ty til mus og tastatur.

Bråker litt

Maskinen er utstyrt med en liten, og småhissig prosessorvifte, som lager en del lyd også når maskinen belastes lite. Her må du altså være klar over at det blir litt mer støy enn flere av de andre maskinene leverer.

Som alle de andre maskinene, er også MSI Wind utstyrt med en antivirusløsning som maser og maser om at du må registrere deg og betale.

Vi opplever ikke Norton-pakken, som HP og MSI har valgt, som like plagsom som McAfee, men liker dårlig vinduer med beskjed om registrering som ikke lar seg lukke.

Mye for pengene

MSI Wind er på flere områder testens beste, og med en prislapp under 7000 kroner i billigste nettbutikk velger vi å gi maskinen utmerkelsen Godt Kjøp.

Her får du mye maskin for pengene, særlig hvis du ikke trenger BD-avspiller og TV-kort.

Testen av MSI Wind Top AE2210 er hentet fra en stortest av peke-PC-er i juniutgaven av HjemmePC. Der har vi testet HP TouchSmart 310 PC, Dell Inspiron One 2310, Sony Vaio J VPC-J1, Packard Bell OneTwo 20,1 og Asus EeeTop ET2400ISGT.

Les også:

God og gratis GPS-navigatør til mobilen

Test: God ekstrahøyttaler til mobilen

Supertipset som gir deg en kjøligere og stillere PC

Super PC til stua

TUNG OG KOMPAKT: MSI Wind Top er tung og kompakt og står stødig på bordet. © Knut Arild Vold, HjemmePC TUNG OG KOMPAKT: MSI Wind Top er tung og kompakt og står stødig på bordet. © Knut Arild Vold, HjemmePC

Personvernpolicy