- Nå er vi kommet i mål

Idar Vollvik (foto: Ludo)
Idar Vollvik (foto: Ludo)

Mobilgründer Idar Vollviks (43) har innfridd sin del av avtalen med First Securies. -Nå vender vi blikket opp og frem, sier trønderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent fredag kveld bekrefter Vollvik at han er i mål med sin del av forliksavtalen med First Securities.

- Nå har vi kommet i mål, sier trønderen til DN.no sent fredag kveld, mens han feirer med familien på Friday's i Bergen.

Konkurstruslene han har hatt hengene over seg de siste årene kan være over.

- Nå er det et tilbakelagt kapittel. Så nå vender vi blikket opp og frem, sier Vollvik til DN.no.

Vollvik vil fortsatt ikke kommentere hvor mange aksjeposter han har solgt, eller til hvilken kurs de ble solgt på, men sier dette vil bli offentliggjort om kort tid.

- Vi ønsker fortsatt ikke å gi noen kommentar knyttet til vår avtale med Idar Vollvik eller Vollvik Invest, skriver kommunikasjonsdirektør Tor Arne Olsen i First Securities i en e-post til DN.no.

Konkurs-truet

Vollvik har vært truet av personlig konkurs flere ganger siden han gamblet bort store deler av pengene han tjente på salget av Chess: Først av meglerhuset Christiania Securities, deretter av kemneren i Bergen og så First Securities.

Ifølge en avtale omtalt i Finansavisen i april skulle meglerhuset First Securities få syv millioner kontanter og 20 millioner i Ludo-aksjer av Idar Vollvik.

First skulle deretter ettergi resten av gjelden på 130 millioner kroner som Vollvik skylder finanskonsernet.

I mai trakk First avtalen som skulle gjøre Vollvik gjeldsfri, og Vollvik risikerte igjen konkurs.

I forrige uke inngikk partene en forliksavtale, hvilket innebar at meglerhuset skulle trekke konkursbegjæringene mot Vollvik, dersom avtalen ble innfridd før rettsmøtet onsdag 22. juni.

Onsdag skulle partene ha møtt i rettssaken, men saken har blitt utsatt i påvente av et forlik mellom partene. Vollvik bekrefter overfor DN.no fredag kveld at hans del av avtalen nå skal være innfridd.

Les også:

Han tjente over 1 milliard ifjor

100.000 for å være god i matte

- Det er viktig å ikke svartmale bildet

Alzheimer kan true verdensøkonomien

Personvernpolicy