Åpen for alle - alltid

15 nye fly til Norwegian

FØLGER ETTER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil ikke være noe dårligere enn konkurrenten SAS. Foto: Scanpix
FØLGER ETTER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos vil ikke være noe dårligere enn konkurrenten SAS. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi bygger for fremtiden, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Igår ble det kjent at SAS utvider sin flyflåte. Nå følger konkurrenten Norwegian etter og øker ordren kraftig:

Norwegian har inngått avtale med Boeing om kjøp av ytterligere 15 nye fly av typen 737-800 med leveranse i perioden 2015 til 2018.

Fra før har Norwegian en kjøpsordre på 63 nye 737-800 fra Boeing som leveres frem til 2016.

- Bygger for fremtiden

- I Norwegian er vi opptatt av å være fremtidsrettet og tenke langsiktig. De nye opsjonene gir oss en mulighet til å sikre flere nye fly og bygge for fremtiden. Ikke minst gir det oss en mulighet til å få kostnadene videre ned, noe som er helt avgjørende i konkurransen fremover. Dersom drivstoffprisene forblir høye, er det enda mer behov for helt nye og drivstoffgjerrige fly - og i Norwegian vil vi eie fremfor å leie.

- Videre vil vi på et tidspunkt begynne å fase ut de første Boeing 737-800-maskinene våre. Da er det helt avgjørende at vi har mulighet til å få kjøpe nye fly. I et miljøperspektiv vet vi også at det kommer stadige forbedringer, slik at nye fly er en vinn-vinn både for passasjerer, for miljøet og for oss som selskap, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftig ordreøkning

SAS bekreftet igår at de kjøper en rekke nye fly for å fornye og harmonisere sin flåte.

Les: SAS shopper fly for 15,5 milliarder

- Norwegian fortsetter å være en ledende aktør i bransjen, gjennom å tilby de reisende nytt Dreamliner-interiør og trådløst internett på sine splitter nye Boeing 737-800-maskiner. I tillegg er disse flyene de mest drivstoffgjerrige i sitt slag. Norwegian har oppnådd en fantastisk suksess og vi er stolte over å være en viktig bidragsyter gjennom leveranse av våre 737-maskiner, sier Boeings Vice President of Sales & Marketing, Marlin Dailey.

Faser ut eldre fly

I 2007 bestilte Norwegian 42 fly fra Boeing til en listepris på mer enn 18 milliarder norske kroner. I etterkant er ordren økt til 63 fly i perioden 2009 til 2016. 19 av disse kjøpte flyene er levert - i 2009, 2010 og hittil i 2011. Ordren øker nå til 78 totalt med de 15 nye bestillingene. Norwegian faser også ut eldre Boeing 737-300 raskere enn planlagt. Flåten består i dag av totalt 58 fly.

Les også:

Børsrally for Hurtigruten

Konsernsjefen går fra Bertel O. Steen

Krisen er total