Saab fortsatt konkurstruet

Produksjonen står fortsatt stille ved Saab-fabrikken i Trollhättan nordøst for Göteborg. Tidligst om to uker venter man å kunne ha produksjonen i gang igjen, etter nesten fullstopp siden april. Foto: Scanpix
Produksjonen står fortsatt stille ved Saab-fabrikken i Trollhättan nordøst for Göteborg. Tidligst om to uker venter man å kunne ha produksjonen i gang igjen, etter nesten fullstopp siden april. Foto: Scanpix

Konkursspøkelset fortsetter å henge over den svenske bilfabrikken Saab. Ingen raske penger er kommet inn på Saabs kontoer, og en løsning med underleverandører er ikke funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fabrikken har stort sett vært stille siden begynnelsen av april, og mandag ble det opplyst at produksjonsstoppen vil vare i ytterligere to uker.

De fabrikkansatte var bedt om å møte fram, og underleverandører var invitert til telefonmøte. Forhandlinger om salg av en eiendom som tilhører Saab, skal ha pågått i helgen, noe som skulle innbringe friske penger.

Men ingen lysning var å se. Den eneste beskjeden som kom fra ledelsen, var at produksjonsstoppen fortsetter.

Om produksjonen kommer i gang om to uker, er det likevel bare tre uker til de ansatte skal ha ferie. Med full innsats klarer Saab da bare å produsere 3.300 biler på de tre ukene, mens man angivelig har bestillinger på minst 7.000.

– Vi kommenterer ikke forhandlingene mens reisen pågår, sier Gunilla Gustavs i Saabs informasjonsavdeling.

– Det er ingenting nytt å fortelle, tilføyer hun.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy