Vil ikke kjøpe greske øyer

Statsminister Jens Stoltenberg (foto: Scanpix)
Statsminister Jens Stoltenberg (foto: Scanpix)

Jens Stoltenberg avviser kategorisk at oljefondet skal hjelpe Hellas gjennom krisen ved å kjøpe gresk eiendom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas trenger penger, og salg av gresk statseiendom kan spe på en svært slunken kasse. Selv om oljefondet i fjor fikk retningslinjer som åpner for investering i eiendom, og fondet alt har kjøpt en andel av eiendommene i Regents Street i London, vil ikke statsminister Jens Stoltenberg bruke norske oljeinntekter på eiendom i Helles, skriver Dagens Næringsliv.

- Nei, jeg er veldig opptatt av at vi ikke skal bruke pensjonsfondet som et politisk redskap. Det er absolutt og totalt uaktuelt. Vi har laget retningslinjer for hvilken risiko fondet skal ta og det er de reglene som skal følges, sier Stoltenberg som selv er utdannet sosialøkonom.

Stoltenberg orienterte Stortinget om regjeringens syn på den vanskelige økonomiske situasjonen i verdensøkonomien igår.

- Vi må se virkeligheten i øynene. Det er fare for et nytt tilbakeslag hvis flere land ikke klarer å betale gjelden sin, sa Stoltenberg til DN etterpå. Likevel vil ha ikke la den norske formuen inngå i en form for politisk besluttet krisepakke.

Stoltenberg frykter en dominoeffekt der flere land ikke klarer å håndtere gjelden sin.

- Da vil både land og banker som har lånt ut penger, tape disse. Det vil være særlig alvorlig for bankene som igjen vil ha mindre evne til å låne ut penger, sier statsministeren og viser til problemene under bankkrisen i Norge i 1992 og finanskrisen i 2008.

Les også:

Krisen er total

Baguettemillionær selger gigantpalass

Dystre spådommer fra Stoltenberg

- LO har mistet enhver troverdighet

Les flere nyheter her

Personvernpolicy