Noe høyere strømpriser igjen

TØR IKKE SPÅ: Ekspertene vil ikke komme med noen spådommer om hva som vil skje med strømprisene på lengre sikt. Foto: Scanpix
TØR IKKE SPÅ: Ekspertene vil ikke komme med noen spådommer om hva som vil skje med strømprisene på lengre sikt. Foto: Scanpix

Da vårflommen satte inn, sank strømprisene. Men med hverdag gikk spotprisen noe opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– At den går opp henger sammen med at mye industri, forretninger og kontorer var stengt søndag og mandag. Da blir forbruket lavere, og når vi samtidig får mye vann går prisene ned. I dag er det sikkert like mye vann, men forbruket er høyere og dermed går også prisen noe opp, sier Jørgen Bjørndalen i energirådgivningsselskapet ECgroup.

Spotprisen på strøm på kraftbørsen Nord Pool varierte noe i løpet av helgen, fra 37 øre søndag til 42 øre tirsdag.

Væravhengig

Men hva som skjer med strømprisene på lengre sikt, tør ikke ekspertene spå. Det er først og fremst avhengig av én ting: Været.

Les også: Flomvann fører til lavere strømpris

– Det som bestemmer strømprisen neste vinter er ikke hvor mye det regner i dag, men hvor mye det regner fram til vinteren starter. Får vi en sommer med nedbør som normalt, er ikke det nok til å fylle opp igjen vannmagasinene etter det underskuddet som ble samlet opp forrige vinter, sier Jørgen Bjørndalen.

Fyllingsgraden

Norges Vassdrags- og energidirektorat kommer onsdag med nye tall for fyllingsgraden i magasinene. I forrige uke var fyllingsgraden på 42,9 prosent, i samme uke i fjor lå den på 40,8 prosent.

Les mer:

Ola Borten Moe vil ha billigere strøm

Litt lavere strømpriser

Personvernpolicy