Dragkamp om gresk krisepakke på oppløpssiden

NÆR ENIGHET: I løpet av den neste uka bør det være enighet om den økonomiske krisepakken til Hellas. Foto: REUTERS/SCANPIX
NÆR ENIGHET: I løpet av den neste uka bør det være enighet om den økonomiske krisepakken til Hellas. Foto: REUTERS/SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs finansministre holder krisemøte om ny redningspakke til Hellas. Målet er enighet neste uke, men strid om hvilken belastning private eiere av gresk gjeld skal ta, truer en avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finansministrene i EU håper å komme nærmere en enighet under de ekstraordinære møtene i Brussel tirsdag kveld. Men få tror på en avtale før Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy møtes fredag.

Les også: - Gresk konkurs er uunngåelig

Håpet er at de to tungvekterne kan bli enige om en avtale som deretter blir banket gjennom av hele Unionen på det ordinære finansministermøtet mandag, skriver Financial Times.

- Minske antall alternativer

Tirsdag ettermiddag møtes først eurosonens finansministre, før alle de 27 finansministrene møtes til en arbeidsmiddag senere på kvelden.

– Det kan godt hende at vi må arbeide med flere løsninger. Men vi må forsøke å minske antall alternativer, slik at veien videre blir mer meningsfull, sier en kilde til FT.

Tyskland og ECB ikke enige

Striden står om private eiere av greske statsobligasjoner skal bli bedt om å bytte dem mot nye med en lengre tidshorisont, slik at Hellas får mer tid på seg til å betale tilbake gjelden sin.

Les også: EU: Tiden i ferd med å renne ut for Hellas

Tyskland støtter en slik ordning, mens Den europeiske sentralbanken (ECB) er skeptisk og mener det i praksis betyr at Hellas ikke er i stand til å gjøre opp for seg.

Les mer:

Dystre tall fra gresk økonomi

Slik skal Hellas reddes

Enda mørkere for Hellas