Inntektsforskjellene øker stadig mer

Forskjellene mellom rike og fattige har økt kraftig i Norge siden 1980-tallet (Scanpix).
Forskjellene mellom rike og fattige har økt kraftig i Norge siden 1980-tallet (Scanpix).

Forskjellen mellom de rikeste husholdningene og de som har minst øker raskere i Norge enn gjennomsnittet i OECD-landene, ifølge ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge rapporten fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) har de økonomiske forskjellene mellom husholdningene i OECDs 27 medlemsland økt betydelig de to siste tiårene fram til finanskrisen.

– Forskjellene i tempoet på inntektsveksten mellom grupper av husholdninger var spesielt tydelige i noen engelsktalende land, i noen nordiske land og i Israel, heter det i rapporten som er omtalt i Vårt Land.

Les også: De rike blir rikere i Norge

Norge er fortsatt blant de vestlige landene med minst forskjeller mellom de som har mye og de som har lite, men forskjellene har siden 1980-tallet økt langt kraftigere enn gjennomsnittet i OECD.

Mens den rikeste tidelen årlig har økt inntekten med 2,7 prosent i Norge siden midten av 1980-tallet, økte inntekten med 1,4 prosent årlig for den tidelen av norske husholdninger som har minst penger. 1,4 prosent er samme nivå som OECD-gjennomsnittet. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy