Strauss-Kahn velkommen til å sone i Frankrike

Ikke alle er like begeistret over å ha fått den overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn som midlertidig nabo. Blir han kjent skyldig og dømt for overgrepsanklagene er han velkommen til å sone i hjemlandet. Foto: REUTERS/SCANPIX
Ikke alle er like begeistret over å ha fått den overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn som midlertidig nabo. Blir han kjent skyldig og dømt for overgrepsanklagene er han velkommen til å sone i hjemlandet. Foto: REUTERS/SCANPIX

Dersom Dominique Strauss-Kahn blir kjent skyldig og dømt for seksuelt overgrep, vil han få støtte fra hjemlandet hvis han ber om å få sone i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den franske innenriksministeren Claude Guenant.

Guenant understreker at han ikke vil spå utfallet av den svært så omtalte saken der den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) er siktet for seksuelt overgrep og voldtektsforsøk mot en stuepike på et hotell i New York.

Les også:- De hater kvinner

Men dersom Strauss-Kahn blir kjent skyldig, og han selv ønsker å få sone straffen i et fransk fengsel, vil franske myndigheter støtte en begjæring om utlevering, sier Guenant til radiostasjonen Europe 1 søndag.

Les også: Strauss-Khan går av som leder for IMF

Planlegger forsvar

Samtidig sitter hovedpersonen selv i husarrest i New York og planlegger sitt forsvar sammen med sine advokater.

– Han vil erklære seg ikke skyldig og til slutt kommer han til å bli frikjent, sa hovedforsvarer Benjamin Brafman til den israelske avisa Haaretz søndag.

Strauss-Kahn slapp fredag ut av varetektsfengsel, og sitter nå under strenge vilkår i husarrest i en leilighet på nedre Manhattan, i hjertet av metropolens finansdistrikt.

Les også: Strauss-Khans advokat avviser voldtektsforsøk

Han får ikke lov å forlate leiligheten, som er overvåket både av kameraer og av en bevæpnet sikkerhetsvakt. I tillegg vokter en bevæpnet politimann inngangen til leilighetskomplekset med adresse 71 Broadway, der mange skuelystne har samlet seg utenfor.

Privatdetektiver

Strauss-Kahn har hyret et helt kobbel av forsvarere ledet av stjerneadvokaten Benjamin Brafman. Forsvarsadvokaten har representert mange kjendiser tidligere.

Den en gang så mektige IMF-sjefen har også hyret flere privatdetektiver som vil gjøre sitt beste for å snuse opp alt som den 32 år gamle stuepiken har foretatt seg i løpet av sitt liv.

Kvinnen er enke, kommer fra det afrikanske landet Guinea og bor sammen med sin datter på et hjem for hivsmittede. Hun må regne med å få livet endevendt og bli mistenkeliggjort for alt mulig.

Misfornøyde naboer

De øvrige beboerne i 71 Broadway er ikke spesielt begeistret over å ha fått en ny nabo.

I et brev til leietakerne, som avisen Wall Street Journal har fått tak i, skriver huseieren at han ikke var blitt rådspurt i forkant, men at han har fått forsikringer om at Strauss-Kahn blir værende i leiligheten bare fram til begynnelsen av neste uke.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy