Franskmannen New Yorks nye turistmagnet

En turist poserer utenfor bygningen hvor tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn lørdag tilbrakte sin første dag i husarrest. Foto: Jessica Rinaldi (Reuters/Scanpix)
En turist poserer utenfor bygningen hvor tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn lørdag tilbrakte sin første dag i husarrest. Foto: Jessica Rinaldi (Reuters/Scanpix)

Mediesirkuset rundt tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn fortsetter. Vel plassert i husarrest på Manhattan, må han nå også finne seg i å være New Yorks ferskeste turistattraksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politibil står lørdag parkert utenfor Broadway-bygningen som har blitt tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahns nye bosted. Franskmannen sitter i husarrest og blir passet på av væpnede vakter. Foto: Jessica Rinaldi (Reuters/Scanpix)En politibil står lørdag parkert utenfor Broadway-bygningen som har blitt tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahns nye bosted. Franskmannen sitter i husarrest og blir passet på av væpnede vakter. Foto: Jessica Rinaldi (Reuters/Scanpix)

Strauss-Kahn tilbrakte lørdag sin første dag utenfor fengslet siden han ble pågrepet og siktet for blant annet seksuelt overgrep forrige helg.

62-åringen er godt gjemt inne i leiligheten i den historiske Empire-bygningen i enden av Broadway, mens han blir passet på av væpnede vakter.

Strauss-Kahn får ikke lov til å gå ut, men bygningen var lørdag beleiret av amerikanske kamerafolk og TV-biler, samt en gruppe franske journalister.

Og da metropolens turistoperatører raskt fikk rede på hvor Strauss-Kahn skjuler seg, ble bygningen plassert på lista over New Yorks severdigheter.

– Til høyre for dere nå er bygningen hvor han franskmannen som er beskyldt for voldtektsforsøk bor, opplyste en turistguide gjennom mikrofonen om bord i en dobbeltdekker som kjørte oppover Broadway lørdag.

Gruppebilder

Og flere fulgte etter. For ikke langt fra den tidligere IMF-sjefens nye bosted ligger Wall Street og stedet hvor Wall Trade Center sto før terrorangrepet i september 2001. Derfra var veien kort til den nye attraksjonen

«Å, han franskmannen», ble et kjent omkved blant turistene da de spurte journalister hva alt oppstusset skyldtes. Skoleelever tok gruppebilder foran bygningen.

Men Strauss-Kahns naboer ser ikke ut til å gi ham noen varm velkomst. I flere timer etter at franskmannen ankom sitt nye hjem, sto en mann oppstilt utenfor med en plakat hvor han erklærte: «DSK. Ikke i min bakgård».

Midlertidig bosted

62-åringen, som inntil nylig var en het kandidat til å bli Frankrikes neste president, er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter angivelig å ha overfalt en stuepike på et luksushotell i New York forrige helg.

Strauss-Kahn nekter skyld i anklagene, men tidligere denne uka trakk han seg som sjef for Det internasjonale pengefondet.

Han har betalt 1 million dollar i kausjon og stilt med garantier på ytterligere 5 millioner dollar for å bli løslatt fra varetekt. I tillegg har han gått med på å betale lønna til vaktene som skal hindre at han rømmer til utlandet.

Den overgrepssiktede franskmannen må gå med elektronisk fotlenke, mens selve bygget, en historisk Broadway-bygning fra 1898, blir konstant overvåket.

Opprinnelig var det meningen at han skulle plasseres i en leilighet i fasjonable Bristol Plaza øst for Central Park. Men denne planen gikk fredag i vasken, angivelig fordi naboene klaget på alle journalistene som strømmet til stedet.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy