Strauss-Kahn innlosjert på Manhattan

Dominique Strauss-Kahn er omsider framme i bygningen hvor han vil bli holdt i husarrest inntil videre. Foto: REUTERS/SCANPIX
Dominique Strauss-Kahn er omsider framme i bygningen hvor han vil bli holdt i husarrest inntil videre. Foto: REUTERS/SCANPIX

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble fredag satt i husarrest i en bygning på nedre Manhattan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strauss-Kahn-saken

* Sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, ble varetektsfengslet i New York etter å ha blitt siktet for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse mot en 32 år gammel stuepike.

* Overgrepet skal ha funnet sted i Strauss-Kahns suite på luksushotellet Sofitel på Manhattan i New York rett før Strauss-Kahn sjekket ut fra hotellet 14. mai. IMF-sjefen ble pågrepet senere på dagen på John F. Kennedy-flyplassen, om bord i et fly som skulle til Paris. Pågripelsen skjedde etter at Strauss-Kahn ringte hotellet og spurte etter mobiltelefonen han hadde lagt igjen på rommet.

* Strauss-Kahn ble 16. mai nektet løslatelse mot kausjon og varetektsfengslet fram til 20. mai.

* 19. mai ble spørsmålet om kausjon behandlet på nytt. Retten kom fram til at Strauss-Kahn kunne løslates mot kausjon, forutsatt at han settes i husarrest med elektronisk fotlenke og døgnkontinuerlig overvåking.

* Han fastholder sin uskyld, men har varslet at han går av som IMF-sjef.

* Strauss-Kahn var regnet som favoritt til å bli sosialistenes kandidat ved presidentvalget i Frankrike neste år, og var ifølge meningsmålingene kandidaten som lå best an til å slå sittende president Nicolas Sarkozy.

Kilde: NTB

Bygningen ligger i enden av Broadway, ikke langt fra stedet hvor World Trade Center sto før terrorangrepet i 2001.

Her vil Strauss-Kahn bli passet på av væpnede vakter. Han må gå med elektronisk fotlenke, og selve bygget vil bli konstant overvåket.

Les også: Blir dette den nye IMF-lederen?

Vil finne annen bolig

Hvor lenge han blir værende på denne adressen, er imidlertid usikkert. En kilde i politiet sier til nyhetsbyrået Reuters at det jobbes med å finne en annen bolig hvor han kan oppholde seg på permanent basis.

I denne bygningen på nedre Manhattan er den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn satt i husarrest. Ifølge en kilde i politiet vil han trolig bli flyttet til en annen adresse etter hvert. Foto: REUTERS/SCANPIXI denne bygningen på nedre Manhattan er den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn satt i husarrest. Ifølge en kilde i politiet vil han trolig bli flyttet til en annen adresse etter hvert. Foto: REUTERS/SCANPIX

62 år gamle Strauss-Kahn, som inntil nylig var en het kandidat til å bli Frankrikes neste president, er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse etter angivelig å ha overfalt en stuepike på et luksushotell i New York forrige helg.

Les også: Må selv betale sine voktere

Betaler egne vakter

Han har betalt 1 million dollar i kausjon og stilt med garantier på ytterligere 5 millioner dollar for å bli løslatt fra varetekt. I tillegg har han gått med på å betale lønna til vaktene som skal hindre at han rømmer til utlandet.

Opprinnelig var det meningen at han skulle plasseres i en leilighet i fasjonable Bristol Plaza øst for Central Park. Men denne planen gikk fredag i vasken, angivelig fordi naboene klaget på alle journalistene som strømmet til stedet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy