Nordea setter opp renten

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Nordea setter opp renten med 0,25 prosentpoeng etter at styringsrenten økte tilsvarende i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

De aller fleste bankene vil sette opp renten med 0,25 prosentpoeng. Kalkulatorene er foreløpig ikke endret for de som har meldt endringer. For å gjøre en korrekt sammenligning venter vi til alle har justert.

Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Boliglån - topplisten
Viser de fem beste bankene på fire forskjellige beløp, innenfor både 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi.

Høyrentekalkulator
Kalkulator som gir deg de beste rentetilbudene, og hva de største bankene tilbyr. Kalkulatoren viser deg en liste over det beløpet du legger inn.

Høyrenteoversikt - topplisten
Viser de fem beste bankene på seks ulike beløp.

Nordea følger etter DnB NOR, som varslet renteøkning onsdag.

Les: DnB NOR setter opp renten

– Utviklingen i pengemarkedsrentene reflekterer den nye styringsrenten og forventningene fremover. Mens innskuddskundene kan glede seg over høyere renteinntekter, må lånekundene være forberedt på høyere kostnader på lånet sitt, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea Norge.

Oversikt: Dette er de beste boliglånene

Etter endringen er nominell rente 3,40 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 3,25 prosent rente på innskudd fra kr 1.000.000 på Sparekonto.

Sjekk også vår Boliglånskalkulator

Renteendringen skjer med virkning fra 20. mai for nye lån, og fra 5. juli for innskudd og eksisterende lån til personkunder.

Også SpareBank 1 SR-Bank melder at de setter opp renten med 0,25 prosent. De fleste andre bankene vil sannsynlgvis også endre rentene sine innen kort tid.

Personvernpolicy