Strauss-Kahn går av som leder for IMF

Etter flere dager med økende press har Dominique Strauss-Kahn valgt å trekke seg som leder for IMF. Foto: REUTERS/SCANPIX
Etter flere dager med økende press har Dominique Strauss-Kahn valgt å trekke seg som leder for IMF. Foto: REUTERS/SCANPIX

Overgrepssiktede Dominique Strauss-Kahn insisterer på at han er uskyldig, men trekker seg likevel som leder for Det internasjonale pengefondet (IMF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er med bunnløs sorg at jeg i dag føler meg tvunget til å overlevere styret min søknad om avskjed som generaldirektør i IMF, heter det i en uttalelse fra Strauss-Kahn.

Han har de siste dagene sittet varetektsfengslet i New York etter å ha blitt siktet for å ha forsøkt å voldta en kvinne på et hotellrom i den amerikanske storbyen.

Les også: Tror stuepiken er en del av et komplott

– Jeg ønsker å si at jeg på det sterkeste benekter alle beskyldningene som er blitt rettet mot meg, heter det i uttalelsen som er offentliggjort av IMF og datert 18. mai.

– Vil beskytte IMF

Strauss-Kahn begrunner avgangen med at han ikke ønsker å skade pengefondet.

– Jeg ønsker å vie all min styrke, all min tid og all min energi på å bevise min uskyld, skriver han.

Les også: - Han kan ikke lede IMF nå

Forsvarerne til den avtroppende IMF-sjefen vil torsdag gjøre et nytt forsøk på å få ham løslatt mot kausjon, slik at han slipper å tilbringe mer tid på fangeøya Rikers Island i New York. Her har Strauss-Kahn sittet på enecelle etter at han ble varetektsfengslet.

Strauss-Kahns advokater kommer til å foreslå tiltak som vil gjøre det umulig for ham å flykte, selv om han slippes ut av fengsel, ifølge rettsdokumenter som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Les også: - Strauss-Kahns advokat avviser voldtektsforsøk

Forslaget går ut på at Strauss-Kahn skal utstyres med elektronisk fotlenke og holdes i husarrest på Manhattan.

Kunne blitt president

Fram til han ble pågrepet i helgen, var IMF-sjefen regnet som en svært sterk kandidat i kampen om å bli Frankrikes neste president.

Mange franskmenn har reagert på behandlingen han har fått som siktet i USA.

Onsdag offentliggjorde amerikanske myndigheter et nytt bilde av Strauss-Kahn, et såkalt mug shot som ble tatt etter at han ble arrestert. Det er ventet at bildet vil vekke nye reaksjoner blant franskmenn som er opptatt av at IMF-sjefen foreløpig ikke er dømt for noe.

IMF vil i løpet av kort tid komme med informasjon om arbeidet med å finne en ny leder for organisasjonen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy