Hydros interne reiseråd:

- Ikke vær alene på rom med det motsatte kjønn

Ansatte i Hydro frarådes å være alene på blant annet treningssentre og hotellrom med en person av det motsatte kjønn. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Ansatte i Hydro frarådes å være alene på blant annet treningssentre og hotellrom med en person av det motsatte kjønn. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Colourbox.com

Tidligere episoder i Hydro har gjort det nødvendig med egne reiseregler i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Hydroansatte reiser til USA, har de egne regler å forholde seg til.

I selskapets interne reiseråd frarådes ansatte til å oppholde seg i samme hotellrom, treningssenter og svømmebasseng alene med personer av motsatte kjønn.

Det skriver Aftenposten.

Les også: Gode priser løfter Hydro i første kvartal

Rådene, som er utarbeidet av selskapets juridiske sjef i USA, Caroline Henrich, er til for at personer med baktanker ikke skal kunne vri på fakta.

- Rådene går i tillegg til kulturelle forskjeller på at det amerikanske rettsystemet er ulikt det vi opplever her i Norge. Bare det å bli mistenkt for noe kan oppleves som ubehagelig, og forskjellig fra Norge og andre land, sier Hydros kommunikasjonssjef, Halvor Molland, til Aftenposten.

Tidligere episoder

Molland forteller at selskapet har hatt episoder som har gjort det nødvendig med slike reiseråd. Hva episodene dreier seg om, vil han ikke gå nærmere inn på.

- Vi oppfordrer våre ansatte om å være oppmerksomme slik at de ikke uforvarende kommer i situasjoner der en kan bli oppfattet som å ha andre intensjoner enn man faktisk har, forteller kommunikasjonssjefen.

Ifølge Aftenposten er Hydro tilsynelatende alene blant norske selskaper om å ha slike reiseråd.

Aker Solutions, Telenor, Jotun og Yara har ikke tilsvarende reiseråd i sine interne regler.

- En forsvarsmekanisme

Professor ved BI, Peggy Simcic Brønn fra Florida, sier at det er første gang hun hører om en bedrift som har slike retningslinjer for sine ansatte.

- Det første som slår meg er at det må være en slags forsvarsmekanisme. Jeg regner med at Hydro gjør det for å beskytte sine ansatte, slik at de ikke skal komme opp i kinkige situasjoner, sier hun til Aftenposten.

Hun er overrasket over å høre at et norsk selskap har kommet med slike råd.

- Det er jo ille, det høres ikke bra ut at en bedrift ikke kan nøye seg med å nedtegne generelle råd rundt adferd, men må komme med slike spesifikke råd og da særlig mot USA.

- Samtidig kan jeg dessverre skjønne litt hvorfor. Amerikanere er kjent for å gå lett til rettssak, samtidig kan definisjonen på hva som er sex-trakassering være ulik i USA og i Norge, påpeker professoren.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy