«Super-Mario» blir ny europeisk sentralbanksjef

Den italienske sentralbanksjefen Mario Draghi overtar ledelsen av Den europeiske sentralbanken. Foto: Scanpix
Den italienske sentralbanksjefen Mario Draghi overtar ledelsen av Den europeiske sentralbanken. Foto: Scanpix

Landene i eurosonen er enige om å utnevne Italias sentralbanksjef Mario Draghi til ny sjef for Den europeiske sentralbanken (ECB).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da eurolandenes finansministre var samlet til et møte i Brussel mandag. Avgjørelsen var enstemmig, ifølge Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker, som leder finansministergruppen.

– Draghi har alle kvalitetene som skal til for å bli en verdig etterfølger etter Jean-Claude Trichet, framholder Juncker.

Selv om Draghi går under tilnavnet «Super-Mario» i hjemlandet, er det i enkelte andre europeiske land blitt stilt spørsmål ved om han er den rette til å lede ECB midt under en økonomisk krise.

Den tyske tabloidavisa Bild skrev tidligere i år at forholdet mellom italienere og inflasjon er like tett som mellom pasta og tomatsaus. Senere har imidlertid avisa trukket kritikken tilbake.

Utnevnelsen av Draghi må endelig godkjennes av europeiske stats- og regjeringssjefer på et møte i slutten av juni, men ifølge Juncker finnes det ingen andre søkere på stillingen som ECB-sjef.

Den nåværende sjefen for Den europeiske sentralbanken, franske Jean-Claude Trichet, går av i slutten av oktober.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy