Meny

«Super-Mario» blir ny europeisk sentralbanksjef

Den italienske sentralbanksjefen Mario Draghi overtar ledelsen av Den europeiske sentralbanken. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landene i eurosonen er enige om å utnevne Italias sentralbanksjef Mario Draghi til ny sjef for Den europeiske sentralbanken (ECB).

Det ble klart da eurolandenes finansministre var samlet til et møte i Brussel mandag. Avgjørelsen var enstemmig, ifølge Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker, som leder finansministergruppen.

– Draghi har alle kvalitetene som skal til for å bli en verdig etterfølger etter Jean-Claude Trichet, framholder Juncker.

Selv om Draghi går under tilnavnet «Super-Mario» i hjemlandet, er det i enkelte andre europeiske land blitt stilt spørsmål ved om han er den rette til å lede ECB midt under en økonomisk krise.

Den tyske tabloidavisa Bild skrev tidligere i år at forholdet mellom italienere og inflasjon er like tett som mellom pasta og tomatsaus. Senere har imidlertid avisa trukket kritikken tilbake.

Utnevnelsen av Draghi må endelig godkjennes av europeiske stats- og regjeringssjefer på et møte i slutten av juni, men ifølge Juncker finnes det ingen andre søkere på stillingen som ECB-sjef.

Den nåværende sjefen for Den europeiske sentralbanken, franske Jean-Claude Trichet, går av i slutten av oktober.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært