Meny

Ber om 60 mill. for dette

Kjøperen må ønske å bevare det som den kunstskatten det er, sier megleren av eiendommen. Foto: Finn.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er jo et litt spesielt objekt, sier eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik.

«En av de vakrest beliggende eiendommene i Oslofjorden» heter det i annonsen som nå er lagt ut på finn.no.

Og en av de dyreste. Prisantydningen er på hele 60 millioner kroner.

Det er Tuva Linge, enken etter båtdesigner Jan Herman Linge, som nå ønsker å selge boligen og eiendommen som har vært i familiens eie siden 1983. Det gamle tømmerhuset ble oppført i 1884, og er utstyrt med anneks, garasje, badehus med brygge og stort båthus med brygge stor nok for "mange båter".

Det er ikke mye å utsette på tumleplassen eller utsikten. Eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik tar neppe munnen for full når han annonserer at «eiendommen har enestående vakker og solrik beliggenhet innerst på Konglungen med vid utsikt over fjorden».

Foto: Finn.noFoto: Finn.no

Villaen ligger usjenert til, omgitt av skog på alle kanter med lang avstand til naboer. En av dem er for øvrig Kjell Inge Røkke.

Familien Røkke og hans venner kommer neppe påtrengende nært om man skal nyte en dag på stranden heller. Linge-villaen disponerer hele 300 meter av kystlinjen.

Verneverdig

De som tenker på å kjøpe boligen med tanke på å rive den for å gjøre plass til nytt, trenger ikke ringe eiendomsmegler Nils O. M. Nordvik.

- På eiendommmen ligger det en gravhaug fra middelalderen. Den har også en sjelden blomsterflora ned mot vannet. Så det er ikke noen utviklingsmulighet for tomten. Her er det ikke snakk om å føre opp tett rekkehusbebyggelse, nei, sier Nordvik til DN.no.

Bygningene på eiendommen er nemlig verneverdige og angitt som kulturminne-boliger, klasse B. Det innebærer at man må søke kommunen om tillatelse for de fleste endringer av boligen. Men noen endringer kan man gjøre - for ikke å si, bør man gjøre.

Ifølge Nordvik trenger samtlige bygninger på eiendommen gjennomgang, vedlikehold og utbedring.

Så får man til gjengjeld en bolig med en beliggenhet de fleste bare kan drømme om.

Kunstskatt

Nordvik er spent på responsen i markedet. Dette er en type eiendom det er meget vanskelig å spå interessen for.

- Det er jo et litt spesielt objekt. Det kan hende at det plutselig blir veldig mange som er interessert, eller at det blir helt stille. Kjøperen må ønske å bevare det som den kunstskatten det er. Hvis du for eksempel var interessert i å kjøpe Frognerseteren, så gjør du det fordi du ønsker å eie en kunstskatt. Dette er en slik bolig.

Nordvik mener det ligger visse oppgraderingsmuligheter, blant annet i kjelleren.

- Boligen har et bruksareal på 386 kvadratmeter. Dersom man bygger ut og drenerer kjelleren kan man plusse på 146 - og da blir det veldig stort, understreker Nordvik.

Les også:

Får ikke inn husleien

De rikeste i Norge seiler ifra

Jobber 10 % mer - styrker bunnlinjen med 21 % 

- Ikke selg aksjene dine før sommeren

Privatøkonomi
Populært