De rike blir rikere i Norge

De velstående i Norge blir stadig rikere ifølge en ny OECD-rapport. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
De velstående i Norge blir stadig rikere ifølge en ny OECD-rapport. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kløften mellom fattig og rik blir stadig større i Norge, ifølge en ny OECD-rapport. Norge ligger på åttendeplass på en oversikt over land hvor forskjellen i lønnsinntekt øker mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Dagsavisen som omtaler rapporten. Den viser at siden midten av 1980-tallet så har de med lavest inntekt i Norge hatt en gjennomsnittlig lønnsvekst på 1,4 prosent i året. Tilsvarende har de med høyest lønninger fått 2,3 prosent mer i lønn i året.

Avisen peker på store endringer i arbeidslivet de siste to tiårene. Økt grad av automatisering i industrien, kombinert med økt etterspørsel etter utdannet arbeidskraft har gått ut over de arbeidstakerne som har lite utdanning.

Det pekes også på fri flyt over landegrensene i EU- og EØS-området som har ført til at flere utenlandske arbeidstakere finner seg i langt dårligere betalte jobber enn nordmenn flest. Parallelt med dette har flere som tjener godt, nytt godt av positive ringvirkninger ved å ha en høy inntekt. De har kunnet spare mer, og dermed fått høye renteinntekter.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy