Meny

Test: Canon EOS 600D

En stor lillebror

Foto: Akam

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har arvet mye fra dobbelt så dyre kameraer.

Canon har oppgradert sin serie med mellomklassekameraer, og lagt inn en del snadder som vi tidligere bare har fått på dyrere modeller. Det gjør kameraet attraktivt for alle med et budsjett å holde seg til, og irriterer mange som har kjøpt de dyrere modellene. Men man får ikke alt fra de dyrere modellene allikevel.

Fysisk

Canon EOS 600D har fått meget god ergonomi til å være et så lite kamera. Byggekvaliteten kjennes også bra ut, selv om det fortsatt er mye plast i hengslene (og dermed antakelig også andre steder). Kameraet har blitt litt større og tyngre, og det skyldes i stor grad at det har fått vridbar skjerm. Skjermen har svært høy oppløsning og er klar og skarp i alle situasjoner. Informasjonen er bra. Søkeren er ikke den største på markedet, men samme størrelse som sammenliknbare kameraer. Informasjonen i søkeren er ganske utfyllende.

Batteriet gir seg etter 440 eksponeringer, som er for svakt. Her bør Canon skjerpe seg, og kamerakjøperne bør investere i ekstra batteri.

I bruk

Kameraet er godt spekket med funksjoner, og har arvet flere av dem fra EOS 7D. Blant annet kan vi nevne lysmåleren og blitsstyringssystemet. Du kan nå styre blitser som ikke er fysisk koblet til kameraet, uten noe tilleggsutstyr. EOS 600D har ikke mindre enn tre ulike automatiske funksjoner, så selv om du vil ha det enkelt, får du valgmuligheter. Vi liker ikke implementeringen av den ene av disse, kreativ auto. Du kan ta opp video i Full-HD og koble til ekstern mikrofon, hvis du ønsker.

Den vanlige autofokusen er god, men ikke like rask som på dyrere modeller. Bruker du skjermvisning (live view), er autofokusen ulidelig treg. Her må Canon gjøre noe.EOS 600D kan ta inntil 3,7 bilder pr. sekund. Men bufferen er liten, så med mindre du har et meget raskt minnekort, blir den fort full.

Les testene vår av EOS 7D og EOS 60D

Brukervennligheten er høy. Knapper fungerer meget bra, og det er mange tilpasningsmuligheter. Her er det lite å trekke.

Bildekvalitet

 Bildekvaliteten er meget høy, men skiller seg lite fra både forgjengeren, EOS 550D og hovedkonkurrenten, Nikon D5100. Her er konkurransen hard, og resultatene gir ikke grunnlag for å velge det ene kameraet framfor det andre, basert på bildekvalitet. Vi liker at bildekvaliteten er fullt på høyden med de dyrere modellene.

KonklusjonKameraet har alt du forventer av et kamera i denne klassen, men det tilbyr også funksjoner vi tidligere bare har sett i dyrere modeller. Det gjør det meget attraktivt. Samtidig er det få feil som ødelegger noe særlig. Du gjør ikke feil om du kjøper dette kameraet.

 

 -Meget høy bildekvalitet, også på høye ISO-verdier-Dårlig batterikapasitet
 -Høy byggekvalitet-Liten buffer for seriebilder
 -God ergonomi og brukervennlighet-Veldig langsom AF ved skjermvisning
 -Vridbar skjerm med høy oppl.-'Creative Auto' fungerer dårlig
 -Mange avanserte funksjoner  

En grundigere gjennomgang en denne siden finner du videre i testen:

Ønsker du å hoppe rett til konklusjonen, med karakterer, pluss- og minuspunkter og en oppsummering av testen, så finner du den siden her.

Privatøkonomi
Populært