Meny

Sølvprisene i fritt fall

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sølvprisen har falt nær 33 prosent på to uker ettersom spekulantene selger seg ut.

- Sølv har det vært spekulert ekstremt i, det er nesten blitt et symbol på risikoappetitten i markedet. Vi har sett en kjempekorreksjon i sølv og ser at spekulative aktører trekker seg ut. Spekulantene er negative til råvarer generelt og sølv spesielt, og det trekker alt ned, sier Bjarne Schieldrop, analysesjef for råvarer i SEB.

Sølv har en særegen posisjon blant råvarene fordi det er en innsatsvare i industrien i tillegg til å være et edelmetall og et investeringsobjekt.

- Sølvprisen har falt videre 8 prosent i dag. Sølv nådde høyeste intradagpris på 49,85 dollar per unse den 25. april. Til sammenligning har sølv vært handlet i dag så langt nede som i 32,59 dollar. Fra høyeste close til nåværende siste handel har det vært en 32,5 prosent nedgang, sier han.

Gull derimot har kun falt 4,6 prosent fra toppen 29. april.

- Sammenligner man med dollarindeksen som har steget 3,55 prosent, så endringen i gullprisen utgjør nesten kun dollarendringen. Til sammenligning har råvarer generelt falt tre ganger så mye som dollarendringen - ni prosent siden april, sier Schieldrop.

Les også:

Soros selger gull og sølv

Derfor raser råvareprisene

- Slik investerer du i sølv

- Ekstreme spekulative krefter

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært