Hvis millionærdrømmen ble virkelig:

Slik ville vi brukt rikdommen

MILLIONÆRDRØM: Hvem drømmer vel ikke om å ha så mye penger at man kan velte seg i dem på en nærliggende gresseng... Illustrasjonsbilde: Colourbox.no
MILLIONÆRDRØM: Hvem drømmer vel ikke om å ha så mye penger at man kan velte seg i dem på en nærliggende gresseng... Illustrasjonsbilde: Colourbox.no

Trøndere ville reist på luksusreise, mens hedmarkinger ville gjort omtrent som før. Bosted spiller en rolle for hva vi ville gjort med mer penger mellom hendene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i alle fall konklusjonen i en undersøkelse fra nettbanken Nordnet.

De har blant annet spurt nordmenn hva de ville gjort hvis de fikk én million kroner inn på konto, og svarene spriker fra landsdel til landsdel.

SE OVERSIKT: Her får du best sparerente

I Hedmark og Oppland svarer hver fjerde person at de ikke ville gjort noe annerledes, mens tyve prosent av trønderne ville reist på en luksusferie.

LES OGSÅ: Over halvparten sparer i BSU

Dette ville de gjort i resten av landet:

I Oslo og Akershus ville hver tredje person investert i bolig, mens 11 prosent ville unt seg noe ekstra ved å reise på luksusferie.

På Sør-Østlandet ville nesten halvparten spart penger, mens omkring tyve prosent ville kjøpt bil.

I Agder og Rogaland ville også de fleste (førti prosent) spart pengene, mens hver fjerde ville gitt penger til familie og venner.

Blant vestlendingene ville drøye førti prosent spart en del av beløpet eller investert i bolig eller leilighet /nitten prosent).

Nordlendingene er også sparevillige, også her ville over førti prosent satt av penger til sparing. Mange ville også investert i bolig, eller gitt penger til venner og familie.

- Sunn innstilling

- Det er gledelig at nordmenn uansett region har en sunn innstilling til penger. Det er en forsvinnende liten andel som ville blåst penger på konsumvarer som hjemmeelektronikk, designklær eller smykker om de fikk ekstra kontanter i hånd. I stedet foretrekker man å reise og oppleve, alternativt spare, eller gi uegoistiske gaver til veldedighet eller familie og venner, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank.

Rik med én million

Hedmarkinger, opplendinger og folk bosatt i Oslo og Akershus mener man må ha to millioner kroner for å føle seg rik, mens resten av landet mener det holder med én million.

Og selv om noen tror at skjebnen eller lykketreff i poker eller annet pengespill skal bringe dem rikdom, så er majoriteten her til lands av den oppfatning at det er hardt arbeid og sparing som skal gi dem økonomisk uavhengighet.

Med ABC Pengers kan du finne ut hvor raskt sparebeløpet ditt kan gjøre deg til millionær. PRØV KALKULATOREN HER.

På denne siden finner du en oversikt over alle sparekalkulatorene til ABC Penger.

Undersøkelsen

Gjennomført av Novus på oppdrag av Nordnet, og ble gjennomført mellom den 24. februar og 10. mars 2011.

4.000 dansker, nordmenn, svensker og finner i alderen 18-79 år er intervjuet.

  1. Hva mener du det innebærer å være rik? Med rik mener vi i økonomisk forstand.
  2. Ved hvilken sum penger på bankkonto ville du føle deg rik?
  3. Hva er den enkleste måten å bli rik på?
  4. Hva ville du gjøre hvis du fikk én million kroner?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden