Politiet krangler åpenlyst

Harald Langemyhr (foto: Scanpix)
Harald Langemyhr (foto: Scanpix)

Har denne mannen svindlet Oslo kommune for flere millioner kroner, eller ikke?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med forsvarerne som tilskuere krangler juristene ved Oslo politidistrikt åpenlyst om hvorvidt byggmester Harald Langemyhr faktisk har bedratt Oslo kommune for flere millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Politiadvokat Ragnvald Brekke ba statsadvokaten droppe bedrageritiltalen mot Langemyhr fordi bevisene ikke holdt. Ledelsen i Oslo-politiet reagerte ifølge DN med å fjerne Brekke fra saken og sette inn nytt aktorat.

- Jeg kan bekrefte at jeg hadde ansvar for saken en kort periode, og at jeg har avgitt en innstilling til statsadvokaten. Den ble imidlertid ikke realitetsbehandlet der, men sendt tilbake til politiet. Ut over det vil jeg ikke kommentere, sier Brekke til DN.

Krangelen blir trolig forsvarernes sterkeste kort, når den omfattende rettssaken mot byggmesteren starter i tingretten til høsten.

Gjeninsatt

Langemyhr ble ifjor sommer tiltalt for bedrageri av drøyt 18 millioner kroner, og forsøk på bedrageri av ytterligere fire millioner. Han er også tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven.

Tiltalen ble tatt ut av politiadvokat Frank Grimstad Jensen ved enheten for finans- og miljøkriminalitet hos Oslo-politiet.

Nå er Grimstad Jensen gjeninnsatt som aktor i saken.

Leder for Arrest og påtaleseksjonen ved Oslo politidistrikt, Curt A. Lier, sier til DN at Grimstad Jensen ble gjeninnsatt ut fra en helhetsvurdering og at han er den som kjenner saken best.

Det er satt av over tre måneder til rettssaken mot Langemyhr i Oslo tingrett til høsten.

Les også:

Langemyhr tiltalt for bedrageri

Advokaten begjærer Langemyhr konkurs

- Forfølger Langemyhr

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden