Ledigheten faller videre

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

AKU-ledigheten var 3,1 prosent i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en nedgang på 0,5 prosentpoeng fra november 2010, viser Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) til SSB.

Justert for sesongvariasjoner var det 12.000 færre arbeidsledige personer i februar (gjennomsnitt januar-mars) enn i november 2010 (gjennomsnitt oktober-desember).

Nedgangen var sterkest blant personer over 25 år.

Både ledigheten for desember og januar er opprevidert 0,1 prosentpoeng siden forrige publisering, til henholdsvis 3,4 og 3,3 prosent.

Til sammenligning sank tallet på registrerte arbeidsledige hos Nav med 6.000 i samme periode. Også disse tallene er justert for sesongvariasjoner.

Færre ledige i utlandet

De sesongjusterte tallene viser en økning på 8.000 sysselsatte personer fra november til februar, noe som er innenfor feilmarginen. Samtidig er dette i tråd med en trendmessig økning i sysselsettingen siden april 2010. Fordi folkemengden har økt sterkt, har det likevel vært en nedgang i sysselsettingsprosenten.

Arbeidsstyrken er summen av arbeidsledige og sysselsatte mellom 16 og 74 år. Mellom november og februar ser man en vekst i sysselsettingen på 8.000, mens det ble 12.000 færrre arbeidsledige. Dette gir en netto nedgang i arbeidsstyrken på 4.000 personer.

Også i utlandet faller ledigheten:

I USA ble arbeidsledigheten redusert med 0,9 prosentpoeng mellom november og februar, til 8,9 prosent. Tyskland hadde i samme periode en nedgang på 0,3 prosentpoeng til 6,3 prosent. I Sverige ble ledigheten redusert med 0,2 prosentpoeng, og i februar var 7,6 prosent av arbeidsstyrken uten jobb. Alle de internasjonale tallene er sesongjusterte og hentet fra Eurostat.

Les også:

Ledigheten faller - og jobbene strømmer på

Gikk 11,5 mill. under prisantydning

Kalvig selger livsverket

- Sannsynlig med boligkrakk i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden