Lysbakken: - Ny løsning er veldig god og viktig

Nå blir det lettere å finne billig forsikring

VIL FORTSETTE: Statsråd Audun Lysbakken uttaler at regjeringen vil fortsette å videreutvikle finansportalen.Foto: Scanpix
VIL FORTSETTE: Statsråd Audun Lysbakken uttaler at regjeringen vil fortsette å videreutvikle finansportalen.Foto: Scanpix

Prisene i forsikringsmarkedet spriker mye. Nå kommer kalkulatorene som guider deg til de beste og billigste forsikringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 15 prosent byttet forsikringsselskap i 2010. En av grunnene er at det har vært vanskelig å sammenligne priser mellom selskapene.

Det har finansportalen.no gjort noe med:

LES OGSÅ: Teller ned mot eurokrise

I dag lanserte de kalkulatorer som gjør det enkelt å finne den forsikringen som best dekker ditt behov billigst mulig. Dermed blir bilforsikring og annen skadeforsikring mye mer tilgjengelig og sammenlignbar enn før.

- Den nye løsningen for å sammenligne forsikringer er veldig god og viktig for å kunne orientere seg i et lite oversiktlig marked. Regjeringen vil fortsette å videreutvikle finansportalen som den sentrale forbrukerveiledningen på finansielle tjenester og produkter, sier forbrukerminister Audun Lysbakken i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Et veldig trykk på boligprisene

- Spriker mye

Daglig leder Elisabeth Realfsen i finansportalen.no peker på at prisene i forsikringsmarkedet spriker mye.

- Både bransjen og forbrukerne vil være tjent med et lavere, jevnere og mer stabilt prisnivå. Da må forbrukerne først få oversikt over prisene i dette markedet, sier hun.

LES OGSÅ: Lånte startkapitalen av far

Siden 2008 har finansportalen.no jobbet med et felles sammenligningsverktøy for forsikringer, og nå ligger de første priskalkulatorene klare på nettet.

Fra i dag er følgende selskaper på plass: Storebrand, Frende, Nemi og Jernbaneselskapets forsikring. I løpet av annet halvår 2011 vil også disse selskapene vise sine tilbud og priser på finansportalen.no: Gjensidige, If Skadeforsikring, Tryg Forsikring, Sparebank 1 Skadeforsikring, Terra Forsikring og KLP Skadeforsikring.

- Det er ingen grunn for selskapene til å nøle med å slutte seg til kalkulatoren, sier Elisabeth Realfsen.

Blir mer gjennomsiktig og forståelig

- Produktene vil bli mer gjennomsiktige og forståelige for forbrukerne når vi får sammenlignet dem på Finansportalen, sier hun.

LES OGSÅ: Advarer mot inflasjonspekulasjon

I dag viser kalkulatorene priser og vilkår for reise-, villa-, innbo- og kaskoforsikring på bil uten innbyrdes pakketilknytning. Finansportalen vil jobbe for at senere versjoner av kalkulatorene også gjør det mulig å sammenligne delkasko og ansvarsforsikring for bil, samt pakkeløsninger for skadeforsikring.

- Produktene innen skadeforsikring blir med dette mer tilgjengelige og sammenlignbare, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i en kommentar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden