Oslo kommune brøt forhandlingene

Oslo kommune valgte lørdag å bryte forhandlingene i lønnsoppgjøret. Oppgjøret går dermed til mekling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er et uforståelig og unødvendig brudd. Vi beklager at Oslo kommune valgte dette, sier forhandlingsleder Terje Vilno for Unio Oslo kommune til NTB.

Hos Akademikerne som forhandler for om lag 2.200 ansatte i Oslo kommune, er undringen stor over bruddet.

Les også: Lærerne misfornøyd med kommuneoppgjøret

– Vi beklager at Oslo kommune selv brøt forhandlingene med arbeidstakersiden, og konstaterer dette faktum med undring, fastslår forhandlingsleder Jan Olav Birkenhagen.

– Oslo kommune har i årets lønnsforhandlinger ikke tatt den sterke konkurransen om arbeidstakere med akademisk utdannelse alvorlig, sier Birkenhagen.

Stor avstand

Etter det NTB erfarer skyldes bruddet at det har vært for stor avstand mellom krav og tilbud. Oslo kommune har ikke rikket seg fra tilbudet om en ramme på 3,7 prosent og da kommuneoppgjøret kom i havn med en ramme på rundt 4,3 prosent lørdag ettermiddag, ble det klart for arbeidsgiversiden at dette ikke var mulig å få til.

Les også: Løsning i kommuneoppgjøret

Birkenhagen mener Oslo kommune allerede i sitt første tilbud fravek prinsippet om mest mulig lokal lønnsdannelse. Han understreker også at Oslo kommune ikke var villig til å legge økonomi i oppgjøret tilsvarende det i kommunesektoren for øvrig og i staten.

– Dette er to viktige elementer i kampen om akademisk arbeidskraft, fremholder Birkenhagen.

Til mekling

Oppgjøret Oslo kommune omfatter rundt 10.500 ansatte.

Arbeidstakersiden er representert ved organisasjonene Akademikerne, Unio Oslo, YS K-Oslo og Kommuneansattes Hovedsammenslutning KAH – LO-forbundene i Oslo kommune.

Mens statsoppgjøret og kommuneoppgjøret kom i havn fredag og lørdag, går nå oppgjøret i Oslo kommune til mekling.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært