Hvert femte skattekontor legges ned

Dette blir det slutt på i mange nærområder. Arkivfoto: Scanpix
Dette blir det slutt på i mange nærområder. Arkivfoto: Scanpix

Hvert femte skattekontor her i landet blir lagt ned 1. juni. Til høsten kan enda flere kontor bli nedlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innen 1. juni legger 48 skattekontor ned. Dette er kontor som ligger spredt over hele landet og som har hatt begrenset tilbud og åpningstid, skriver Nationen.

– Disse kontorene har i utgangspunktet et avgrenset tjenestetilbud. Veldig mye av det som blir levert på de kontorene kan vi tilby på andre måter. Regionene vurderer nå de kontorene det er snakk om. Det blir blant annet vurdert om det er særskilte vilkår ved oppgavene kontoret har som kan påvirke fremdriften i nedleggelsen. Regionene er også i dialog med kommunene når det gjelder situasjonen for enkeltkontor og for å vurdere tjenestetilbudet til skattyterne, sier Bente Tverli, prosjektleder for endring av kontorstruktur i Skattedirektoratet.

Til høsten kan ytterligere 73 skattekontor bli nedlagt. Det vil innebære at halvparten av alle skattekontor i Norge blir lagt ned. Skjebnen til disse kontorene blir bestemt i oktober.

Nedleggelsene kommer etter at Finansdepartementet ga fullmakt til Skattedirektoratet til å legge ned inntil 121 mindre skattekontor. Begrepet «mindre skattekontor» betyr at de har færre enn fem ansatte. Hvis alle 121 kontorene blir lagt ned, vil det være igjen mellom 130 og 140 skattekontor i Norge.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært