Mange Saab-ansatte tilbake på jobb

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Mange av de ansatte ved Saabs bilfabrikk i Vest-Sverige har gått tilbake til arbeidsplassene. Men hva de skal gjøre der er noe uklart, for den økonomiske krisen hos bilprodusenten er langt fra løst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En jevn strøm av folk passerte onsdag gjennom fabrikkporten hos Saab i Trollhättan. De gikk til en uviss arbeidsdag, og de færreste av dem trodde det ville bli mulig å få i gang igjen bilproduksjonen, som har stått stille i tre uker.

Les: Fortsatt kamp for å redde Saab

– Det kan bli snakk om rydding og vedlikehold av arbeidsplassene og om opplæring. Men jeg håper at ledelsen for selskapet også bruker denne tiden til å informere de ansatte om situasjonen, sa metallarbeidernes klubbleder, Håkan Skött, til nyhetsbyrået TT.

Les: Pressede Saab får låne penger

Tidligere var det blitt sagt at de ansatte skulle få viktige nye opplysninger om situasjonen denne onsdagen. Men ifølge nettavisen Dagens Industri kunne Saabs talskvinne, Gunilla Gustavs, bare love generell informasjon om redningsarbeidet for Saab.

Les: Saab-produksjonen står igjen

Det var blant annet ventet at ledelsen i selskapet ville rapportere om «god stemning» på møtet den tirsdag hadde med den europeiske investeringsbanken EIB. Etter dette møtet fortsetter arbeidet med en langsiktig løsning på Saabs finansielle problemer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært