Fortsatt kamp for å redde Saab

FOTO: Scanpix
FOTO: Scanpix

Saab-ledelsen prøvde å få i stand krisemøter i påskehelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saabs ledelse forsøkte ifølge nyhetsbyrået TT i påskehelgen forgjeves å få i stand et krisemøte med myndighetene. Saab-eierne Spyker Cars fortsetter forhandlingene med flere mulige strategiske partnere, blant dem kinesiske bilprodusenter.

LES OGSÅ: Pressede Saab får låne penger

Disse forhandlingene skal dreie seg om finansiering og/eller teknisk lisenssamarbeid. I en pressemelding tirsdag skrev Spyker at det også skulle føres samtaler med den europeiske investeringsbanken EIB om betingelsene for et salg av Saabs fabrikker.

LES OGSÅ: Saab-produksjonen står igjen

Vladimir Antonov skulle på sin side møte representanter for Riksgälden, den statlige forvaltningsmyndigheten som kan gi finansielle garantier. – Dette blir en hektisk dag, spådde Gunilla Gustavs ved Saabs informasjonsavdeling tirsdag.

Regjeringen jobber også

Den svenske regjeringen arbeider ifølge Stockholm-avisen Aftonbladet med en egen kriseplan, for å kunne reagere raskt hvis Saab blir slått konkurs. På regjeringshold vil man foreløpig ikke si noe offisielt om saken, så lenge forhandlinger mellom Saab og EIB pågår.

LES OGSÅ: Saab-fabrikken i gang igjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært