Bankterminalene fungerer igjen

Problemene som oppsto med en rekke bankterminaler onsdag er løst, og påskehandelen kan gå som normalt. (Foto: Illustrasjonsfoto Scanpix)
Problemene som oppsto med en rekke bankterminaler onsdag er løst, og påskehandelen kan gå som normalt. (Foto: Illustrasjonsfoto Scanpix)

Problemene som oppsto med en rekke bankterminaler onsdag er løst, og påskehandelen kan gå som normalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et teknisk problem førte til at kunder over hele landet hadde problemer med å bruke minibanker og kortterminaler.

– Årsaken til feilen var et teknisk problem hos oss. Det er nå rettet opp, og vi har klart å få trafikken tilbake i normal fart, sier konserndirektør for kommunikasjon i EDB Ergo Group, Geir Remman, til NTB.

Remman forteller at det var tregheter på deler av betalingssystemet som gjorde at det var vanskelig å få gjennomført transaksjoner i minibanker eller å få betalt på kortterminaler.

– Det var ikke noe i veien med selve terminalene, men kunder blant annet hos sparebankene, Nordea og Skandiabanken hadde problemer med å bruke kortene sine. De fleste fikk imidlertid betalt med reserveløsning, slik at kortet ikke ble belastet online, sier Remman.

Ifølge Remman var det tilfeldig at problemet oppsto dagen før påske.

– Det var tilfeldig at problemene dessverre oppsto på denne dagen, når mange trenger å handle før påsken. Det er et stort transaksjonsvolum i dag, vi overvåker situasjonen nøye og håper vi unngår ytterligere problemer, sier Remman.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy