Bjørn Dæhlie først i jakten på tomtegull

Bjørn Dæhlie (foto: Scanpix)
Bjørn Dæhlie (foto: Scanpix)

Står foran byggestart for et prosjekt på 12.000 kvadratmeter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frogn kommune setter sin lit til gullteften til Bjørn Dæhlie og medinvestorene Bjørn Engesæth og Odd Slåke, skriver Dagens Næringsliv.

De tre står foran byggestart for et 12.000 kvadratmeter stort prosjekt for storhandel ved innløpet til Oslofjordtunnelen ved Drøbak. Bare tomten har kostet oppunder 20 millioner kroner.

- Drar seg fort mot 100 mill.

Fra før finnes er det ikke så mye mer enn en videregående skole, en bomstasjon og en krangel mellom utbyggingsinteresser og naturvernere som setter preg på Måna-området. Nå skal stedet gjøres gullkantet av stadig økende trafikk på tvers av fjorden.

- Trafikkvekst under fjorden og nytt løp i tunnelen vil området kunne dra nytte av. Men trafikken som passerer på to av tomtens sider burde være grunnlag for å skape verdier allerede i dag. Leietagers ønsker og behov blir avgjørende. Uten leietager på plass er det vrient å angi en økonomiske ramme. Men det drar seg fort mot 100 millioner kroner, sier Bjørn Dæhlie.

Tomten er forbeholdt handel med plasskrevende varer, logistikk, kontor eller overnatting.

Kom ut av annet prosjekt

Dæhlie måtte gi opp et tilsvarende prosjekt langs E6 på Jessheim.

- Det ble lansert med brask og bram akkurat i det bunnen falt ut av markedet. Prosjektet er nå solgt, og jeg kom ut uten tap. Noen ganger er det lurt å bare komme seg videre, sier Dæhlie til DN.

Dæhlie har selv bygget både tinghus og politistasjon i distriktet. Kompanjongene Engesæth og Slåke har han samarbeidet med i utviklingen av bolig- og mindre næringsprosjekter i Drøbak.

Les også:

Dæhlie selger selskapet for tredje gang

Bjørn Dæhlie kjøper konkursbo

Bjørn Dæhlies nye gigantplan

Personvernpolicy