Soper inn igjen på Nille-salg

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Billigkjeden selges for andre gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang på under fem år tjener Mons Bertil Aarskog (54) og broren Mathias (62) grovt på et salg av butikkjeden Nille, skriver Dagens Næringsliv.

Det norske oppkjøpsfondet Herkules får også solid gevinst når selskapet ifølge DNs opplysninger selges til det London-baserte oppkjøpsfondet BC Partners for snaut to milliarder kroner.

Milliardgevinst

- Jeg pleier ikke å ha noen kommentar, og jeg har ikke det nå heller, sier den mediesky Nille-gründeren når DN slår på tråden.

Heller ikke storebror Mathias har noen kommentar, og sier han ikke vært noe involvert i salget.

Den samlede gevinsten denne gangen for de to brødrene er rundt 345 millioner kroner, som kommer på toppen av gevinsten på henholdsvis 640 og 210 millioner kroner da de solgte i 2006.

Det betyr at brødrene tilsammen har hatt en gevinst på cirka 1,2 milliarder kroner, hvorav 900 millioner har tilfalt lillebror.

- Var flaut å handle her

Nille-kjeden har nå 313 butikker over hele landet.

- Da vi tok over, omsatte hver butikk for 3,2 millioner kroner i året. Nå har summen steget til 4,5 millioner. Før var det flaut for mange å handle her, nå er det helt stuerent, sier Sverre Flåskjer i Herkules til DN.

Etter fjoråret kunne Nille vise til et driftsresultat (ebitda) på 172 millioner kroner. Engangseffekter, knyttet til nytt lager på Vinterbro og et prosjekt rettet mot det svenske markedet, kostet 20 millioner kroner.

Les også:

Nille-gründer gamblet bort formuen

- Alt som kan gå galt, går galt

DnB Nor dumper svenske boliglån

Nordsjøturnus løste bemanningsfloken

Personvernpolicy