Innrømmer Nordea-bedrageri på 90 millioner

I fjor sommer ble det varslet om at nærmere 90 millioner kroner var tappet fra kontoen til enken etter Block Watne-eieren Walter Nilsen (Foto: Scanpix).
I fjor sommer ble det varslet om at nærmere 90 millioner kroner var tappet fra kontoen til enken etter Block Watne-eieren Walter Nilsen (Foto: Scanpix).

En av de seks som er siktet for millionbedrageriet mot Nordea, har innrømmet svindelen av banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de fem andre som er siktet for millionbedrageriet mot Nordea, nekter å ha noe med svindelen å gjøre, har den 35 år gamle tidligere bankfunksjonæren i Nordea nå lagt kortene på bordet, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag ble saken hans behandlet som en såkalt tilståelsesdom i Oslo tingrett, noe som betyr at han har erkjent straffskyld for alle punktene i siktelsen.

Dom i saken mot ham faller i løpet av noen få dager.

35-åringen var den første som ble pågrepet i saken da politiet i fjor sommer ble varslet om at nærmere 90 millioner kroner var tappet fra kontoen til enken etter Block Watne-eieren Walter Nilsen.

Politiadvokat Frank Grimstad Jensen ba om fem års fengsel etter strafferabatt da han lå ned påstand i saken. Mannen ble tidligere ansett som en av hovedmennene bak svindelen, men det har nå politiet gått bort fra.

– Vi anser ham ikke som hovedmannen bak bedrageriet, sier Grimstad Jensen.

Rundt 60 millioner kroner fra svindelen er ennå ikke kommet til rette. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy